x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pericol de avalanșă în Munții Bucegi

Pericol de avalanșă în Munții Bucegi

15 Ian 2021   •   13:14
Pericol de avalanșă în Munții Bucegi

Salvamontiștii din județul Dâmbovița îi avertizează pe turiștii care își fac planuri de weekend că în Munții Bucegi este pericol de avalanșă. Salvatorii spun că pericolul cel mai mare este pe versanții sudicim scrie Mediafax

Potrivit salvamontiștilor din județul Dâmboviță în mai multe locuri din Munții Bucegi este pericol de avalanșă din cauza ninsorilor din ultimele zile. Cel mai mare pericol este în partea sudică a muntelui.

„Principalele riscuri sunt reprezentate de stratul instabil de zăpadă din partea superioară, format prin acumulări din episoadele recente de ninsori. Regăsim la altitudine şi numeroase plăci de vânt, în special pe versanţii sudici, sud-estici şi sud-vestici. La supraîncărcări oricât de mici, dar izolat şi spontan, declanşarea avalanşelor este probabilă. În zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, avalanşele pot antrena un volum însemnat de zăpadă”, avertizează salvamontiștii.

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița le recomandă turiștilor care în weekend vor merge în zona montană să fie foarte atenți. Aceștia trebuie să se informeze despre situația traseelor, să aibă echipament de iarnă și să evite pantele abrupte.

 

×
Subiecte în articol: avalansa