x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Posibile fapte antisemite împotriva unui candidat la Primăria Domnești. Prefectul de Suceava a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava

Posibile fapte antisemite împotriva unui candidat la Primăria Domnești. Prefectul de Suceava a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava

24 Sep 2020   •   17:43
Posibile fapte antisemite împotriva unui candidat la Primăria Domnești. Prefectul de Suceava a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava
Sursa foto: Lucian Alecu

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava după fotografiile apărute în mediul online privind posibile fapte cu caracter antisemit împotriva unui candidat la alegerile locale pentru Primăria Domnești. 

Pe gardul locuinței lui Corneliu Nicolae Furman, candidat la funcția de primar al localității Dornești din partea Uniunii pentru Bucovina, a fost scris un mesaj cu caracter antisemit, însoțit de zvastici, a relatat presa locală. 

Prefectul solicită autorităților competente să acționeze cu fermitate în vederea soluționării acestor cazuri de încălcare a legislației în domeniu, prin identificarea și sancționarea celor care se fac vinovați de acțiuni și manifestări antisemite, potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava. 

De asemenea, la ordinul prefectului Alexandru Moldovan a fost constituită o comisie mixtă, din care face parte și un polițist, care va stabili circumstanțele cazului, se mai arată în comunicat. 

În acest sens, comisia s-a deplasat în cursul zilei de astăzi în comuna Dornești și va prezenta în cel mai scurt timp rezultatul verificării efectuate, menționează sursa citată. 
 

×