x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Prefectul Brașovului vrea mască obligatorie în zonele aglomerate

Prefectul Brașovului vrea mască obligatorie în zonele aglomerate

06 Sep 2021   •   19:09
Prefectul Brașovului vrea mască obligatorie în zonele aglomerate

Prefectul Brașovului, Mihai Cătălin Văsîi, a spus, luni, într-o întâlnire cu reprezentanții HoReCa, faptul că va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru actualizarea zonelor aglomerate, unde masca să fie obligatorie.

Mihai Cătălin Văsîi a spus că trendul crescător la nivel național nu poate ocoli județul Brașov.

„Specialiștii ne spun că de la jumătatea acestei luni creșterea cazurilor de COVID-19 în România va urma o curbă abruptă, dar care nu va fi una prelungită. În ceea ce privește vaccinarea, chiar dacă ne situăm în top 5 județe, nu suntem la nivelul pe care ni-l dorim, în pofida campaniilor și evenimentelor de vaccinare locale (maratoane, caravane ș.a.) pe care le-am organizat. Există foarte multă reticență, mai ales în mediul rural, există și multă dezinformare pe această temă. Evident, noi nu depunem armele, ci vom continua campania de vaccinare și în cele 13 centre de vaccinare deschise în județ, și în cabinetele medicilor de familie, și la agenții economici care solicită vaccinarea angajaților, precum și în cadrul unor evenimente. Vaccinarea este, alături, bineînțeles, de respectarea măsurilor de protecție sanitară, cea mai eficientă cale de a opri răspândirea virusului”, a spus prefectul Brașovului.

Întrebat despre eventualitatea reintroducerii unor restricții, prefectul Mihai Cătălin Văsii a spus că va propune actualizarea zonelor aglomerate unde masca să fie obligatorie.

„Vom lua măsuri care să ducă la îmbunătățirea situației, nu la agravarea sau perpetuarea acesteia. În această săptămână voi propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență actualizarea zonelor cu potențial de aglomerare din localitățile județului, declarate ca atare de comitetele locale pentru situații de urgență, zone în care purtarea măștii de protecție este obligatorie și, de asemenea, reinstituirea obligativității purtării măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, dat fiind că începe școala. Tot în această săptămână, cel mai probabil vineri, voi convoca o ședință cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Poliției Locale, pentru a reitera necesitatea unor acțiuni riguroase de control al respectării măsurilor de protecție sanitară”, a mai spus prefectul Vasîi.

(sursa: Mediafax)

×