x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Restricțiile anti COVID-19 întârzie în Capitală. Ce spune fostul prefect

Restricțiile anti COVID-19 întârzie în Capitală. Ce spune fostul prefect

24 Sep 2021   •   13:41
Restricțiile anti COVID-19 întârzie în Capitală. Ce spune fostul prefect
Sursa foto: Hepta

Prefectura Capitalei nu respectă, pentru prima dată, termenele de intrare într-un nou scenariu privind infecția cu COVID-19, transmite Alin Stoica: „Vinovații nu trebuie căutați în Prefectură, ci în rândurile politicienilor care intervin”.

„Prefectura, sub presiune politică, nu respectă termenele legale pentru constatarea intrării în scenariul prevăzut de lege în cazul depășirii ratei de infectare de 3/1000!!! Rata de infectare de 3/1000 a fost atinsă în data de 22 septembrie, la ora 10, conform celor publicate pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București! Asta înseamnă că în 48 de ore, adică până azi, la ora 10, CMBSU, la convocarea Prefectului, ar fi trebuit să constate intrarea în noul scenariu!”, spune fostul prefect.

Termenul a expirat iar noile măsuri nu sunt nici acum în vigoare în București.

„Cred că este prima dată când acest lucru se întâmplă, de la începutul pandemiei! Vinovații nu trebuie căutați în Prefectură, ei sigur își fac treaba corect, ci în rândurile politicienilor care intervin într-un proces tehnic, menit să protejeze sănătatea bucureștenilor”, adaugă fostul prefect.

Rata de infectare este, vineri, de 3,77 la mie în București. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a anunțat că se întrunește pentru a decide noi restricții.

Mediafax

×
Subiecte în articol: prefectura capitalei Alin Stoica