x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Prejudiciu de 3,4 milioane de lei pentru amenajarea blocului operator de la Spitalul Județean Neamț

Prejudiciu de 3,4 milioane de lei pentru amenajarea blocului operator de la Spitalul Județean Neamț

28 Dec 2020   •   17:54
Prejudiciu de 3,4 milioane de lei pentru amenajarea blocului operator de la Spitalul Județean Neamț

Patru persoane sunt judecate pentru că ar fi aranjat o licitație pentru amenajarea blocului operator de la Spitalul Județean de Urgență Neamț. Printre cei trimiși în judecată sunt fostul manager al unității medicale, , fostul șef al Biroului achiziții publice în cadrul Consiliului Județean Neamț și doi reprezentanți ai unei companii private. 

Anchetatorii vorbesc despre un prejudiciu de peste trei milioane de lei, realizat după ce inculpații au făcut o înțelegere pentru aranjarea unei licitații. Potrivit DNA, șeful spitalului și reprezentanțul Consiliului Județean Neamț ar fi permis implicarea celor doi oameni de afaceri, atât la întocmirea documentelor premergătoare organizării procedurii de atribuire, prin care aceștia au stabilit prețul investiției, cât și la activitățile specifice procedurii de licitație organizată de Consiliul Județean Neamț.

Acest fapt ar fi condus la câștigarea licitației de către asocierea de firme prin participarea la procedură în calitate de unic ofertant și la vătămarea intereselor unei alte societăți comerciale, constând în îngrădirea accesului la procedura de achiziție publică.

Ulterior, cei doi oameni de afaceri ar fi livrat Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț aparatură medicală cu 3.430.393 lei mai scumpă față de valoarea de achiziție de 5.109.011 lei. Consiliul Judeţean Neamţ s-a constituit parte civilă în proces.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: prejudiciu neamt