x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primăria Capitalei a oferit circa 400 de tablete copiilor din centrele de plasament

Primăria Capitalei a oferit circa 400 de tablete copiilor din centrele de plasament

17 Apr 2020   •   12:32
Primăria Capitalei a oferit circa 400 de tablete copiilor din centrele de plasament

Circa 400 de tablete electronice au fost oferite de către Primăria Capitalei copiilor aflaţi în centre de plasament și din unităţi de plasament familial din Bucureşti, scrie primarul general, Gabriela Firea, pe Facebook.

Tabletele au fost distribuite la Centrul de copii instituţionalizaţi Sf. Iosif şi la Centrul "Sfântul Marcellin Champagnat".

"Tabletele vor permite accesul la resurse educaţionale online oferite de Primăria Capitalei prin PROEDUS ce pot fi regăsite pe platforma educaţională gratuită www.hubproedus.ro dar şi la alte resurse de învăţare din spaţiul online. Grupul ţintă a fost selectat în cadrul proiectului 'O şansă la un viitor mai bun pentru copiii în situaţie de risc din Municipiul Bucureşti' - asigurarea sustenabilităţii care avut finanţare din Granturi SEE ale Fondului Român de Dezvoltare Socială. Obiectivul general al acţiunii a fost reprezentat de creşterea gradului de integrare şcolară şi incluziune socială pentru cei 439 copii aflaţi în situaţii de risc din Municipiul Bucureşti prin furnizarea de instrumente educaţionale (tablete electronice) şi resurse educaţionale diverse", arată Gabriela Firea.

Edilul general precizat că, având în vedere situaţia provocată de pandemia de coronavirus şi izolarea instituţionalizată, municipalitatea va oferi tablete electronice şi copiilor aflaţi în carantină instituţionalizată în şase spaţii monitorizate.

Gabriela Firea și primarii sectoarelor 1 și 6 a arătat că a fost la cele două centre de copii pentru a distribui tabletele.

"Împreună cu primarii sectoarelor 1 şi 6, Daniel Tudorache şi Gabriel Mutu, i-am întâlnit de la distanţa socială impusă de pandemie pe copiii pentru care mama şi tata sunt doamnele şi domnii educatori. Emoţii mari, pentru noi. Bucurie pentru ei, la primirea darurilor de la iepuraş. Am primit şi noi în dar icoane pictate chiar de copiii instituţionalizaţi, o mică urare de Sfântul Paşte şi o mare dorinţă de a ne revedea pe vremuri mai bune", a mai scris aceasta.

×