x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primăria Capitalei va testa gratuit 250.000 de elevi pentru COVID-19

Primăria Capitalei va testa gratuit 250.000 de elevi pentru COVID-19

12 Sep 2020   •   11:40
Primăria Capitalei va testa gratuit 250.000 de elevi pentru COVID-19
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță că din prima zi de școală va demara proiectul „Școli sănătoase în București”, cu un buget de 50 de milioane de lei, prin care 250.000 de elevi din unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal, aflate pe teritoriul orașului, vor fi testați gratuit pentru COVID-19.

„Părinții trebuie să știe că se pot testa gratuit toți copiii care, din cauza alterării stării de sănătate în timpul cursurilor, primesc recomandarea de investigații medicale suplimentare; părinții trebuie să solicite în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului”, a scris Firea, sâmbătă, pe Facebook.

Firea a mai anunțat faptul că sunt pregătite c ̦ ̂ ̦, acestea fiind dotate cu echipamente de protecție pentru personalul medical, cu dezinfectanți, materiale sanitare și medicamente.

„Toate cele 441 cabinete medicale școlare au măști, mănuși, halate de unică folosință, dar și viziere”, susține Firea.

De asemenea, Firea mai spune că ASSMB a demarat la începutul acestui an concursurile pentru ocuparea ultimelor posturi vacante de medici și asistente din rețeaua școlară, însă acestea au fost blocate după declararea stării de urgență și a celei de alertă.

ASSMB a încheiat, astfel, contracte pe durată determinată pentru 69 de persoane, 23 de medici și 46 de asistenți medicali.

Și cabinetele stomatologice vor sprijini procedurile de triaj, mai anunță primarul general.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea