x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primarul Municipiului Suceava explică în ce constă carantina totală din oraș

Primarul Municipiului Suceava explică în ce constă carantina totală din oraș

31 Mar 2020   •   09:48
Primarul Municipiului Suceava explică în ce constă carantina totală din oraș
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut un apel la calm, rațiune și disciplină după introducerea măsurii intrării în carantină a Municipiului Suceava și a localităților limitrofe, transmite corespondentul Mediafax.

Edilul declarat că viața sucevenilor se va desfășura ca și până acum, fiind în plus instituită limitarea intrărilor și ieșirilor din oraș.

„Acest lucru înseamnă că sunt verificate intrările și ieșirile în acest perimetru, nu mai poate intra și ieși oricine în acest perimetru, numai în anumite condiții au acces de a trece dintr-o localitate în alta doar cei care își desfășoară activitatea economică, cei care merg la serviciu, cei care au afaceri, cei care au activități în domeniul de siguranță națională și sunt angajați în această luptă pentru limitarea coronavirusului.” - a spus Ion Lungu.

El a făcut un apel la calm și rațiune în condițiile situației dramatice din Suceava.

„Sigur că este o situația destul de dramatică. Totuși, fac un apel în aceste momente să fim calmi, să fim raționali. Până la urmă, această măsură este pentru a ne proteja pe noi, viețile noastre, pentru a limita extinderea acestui virus.” - a spus edilul.

Primarul a mai menționat că a avut o discuție cu prim ministrul Ludovic Orban care l-a asigurat că este alături de Suceava, de suceveni și că va acorda tot sprijinul necesar pentru a trece peste această perioadă dificilă.

„Să ne rugăm la Dumnezeu să ne dea răbdare și înțelepciune să depășim acest moment greu din viața orașului nostru”, a mai transmis Lungu.

Municipiul Suceava și comunele Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei intră în carantină totală, potrivit unei ordonanțe militare adoptate luni seară și anunțate de ministrul de Interne, Marcel Vela.

×
Subiecte în articol: carantina totala suceava