x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primarul Roșia Montană: Decizia UNECO nu aduce beneficii pentru comunitate și țară

Primarul Roșia Montană: Decizia UNECO nu aduce beneficii pentru comunitate și țară

27 Iul 2021   •   13:30
Primarul Roșia Montană: Decizia UNECO nu aduce beneficii pentru comunitate și țară

Introducerea sitului Roșia Montană în patrimoniul mondial UNESCO nu aduce beneficii nici pentru comunitate, nici pentru țară, spune primarul localității, Eugen Furdui. Printre minusuri, el identifică dezavantaje, respectiv impunerea unor avize speciale pentru restaurarea oricărui imobil din zonă.

„Beneficii pentru comunitate în momentul de față, așa cum a fost propus acest perimetru, ...nu aduce beneficii nici pentru comunitate, nici pentru țară. Să nu uităm că se bochează pe termen mediu și lung cea mai mare resursă de aur și argint din Europa”, spune la Digi24 Eugen Furdui, primarul localității Roșia Montană.

El a prezentat și dezavantajele deciziei UNESCO.

„Minusurile pentru comunitate apar în momentul în care ești patrimoniu mondial UNESCO - restaurarea, modernizarea oricărui imobil pe care îl deții necesită avize speciale și birocrație multă. Oamenii de aici nu sunt oameni avuți, bogați. Alte beneficii, în afară de facilita vizitarea sitului Roșia Montană, nu vedem în momentul de față. (...) Această propunere a fost făcută pe repede-înainte. Chiar ne doream să fie introdus în patrimoniu mondial UNESCO obiectivele principale, adică centrul istoric și galeriile romane”, conchide Furdui.

Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO a aprobat marți introducerea sitului Roşia Montană pe lista obiectivelor protejate de instituţie.

Mediafax

×
Subiecte în articol: roşia montană