x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primarul Sectorului 2 cere desființarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București

Primarul Sectorului 2 cere desființarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București

18 Aug 2021   •   10:34
Primarul Sectorului 2 cere desființarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, cere desființarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București și trecerea în administrarea primăriilor de sector a zonelor controlate de instituția menționată. Edilul vorbește despre interesele financiare care opresc reabilitările unor zone de agrement.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, îi cere primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, să accepte desființarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

„Dacă Nicușor Dan nu are îndrăzneala să o spună, atunci o zic eu - Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București trebuie desființată”, este mesajul primarului Radu Mihaiu.

Edilul consideră că ALPAB nu își face treaba și pune bețe în roate celor care sunt dispuși să schimbe lucrurile. Mihaiu susține că au trecut luni bune de când a cerut trecerea în administrarea Primăriei a lacului din Parcul Național pentru a-l curăța și pentru a porni un proiect de reabilitare.

„Ne-au tot plimbat cu tot felul de motive. Ne-au cerut hârtii peste hârtii, iar acum ne cer inexplicabil să reluăm procedura de la început. Motivul real? ALPAB se opune. Într-o adresă internă pe această temă directorul general al acestei instituții afirmă că Lacul Național este întreținut, amenajat și pus la dispoziția vizitatorilor Parcului Național... drept urmare nu susține transmiterea acestui lac către noi fiindcă nu e nevoie. Serios? Domnule director general, când ați fost ultima oară să verificați întreținerea acestui lac? Rațele abia se mai deplasează printre gunoaie. Malurile dau să cadă. Insula aflată de ani de zile sub lacăt e plină de deșeuri. Despre ce vorbiți?”, transmite primarul Radu Mihaiu pe Facebook.

Acuzațiile primarului Sectorului 2 sunt grave. Edilul susține că la mijloc sunt interese financiare.

„Toate obiectivele ALPAB din Sectorul 2 (și din restul Bucureștiului) sunt într-o stare deplorabilă. Parcul Circului a ajuns o ruină. Malul lacului Tei e năpădit de buruieni. Parcul Verdi nu îl aranjează, dar îl împart prin contracte ilegale băieților dispuși să mai toarne o afacere bănoasă pe cârca statului. Pe tot ce pune mâna ALPAB fie se transformă în pârjoală, fie e concesionat pe 2 lei unor prieteni. Așa nu se mai poate. Și mâine putem prelua aceste obiective în administrarea noastră. Cerem asta. Am cerut Lacul Național. Am cerut Parcul Verdi. Le luăm și pe celelalte. Iar de ALPAB nu mai e nevoie. Să se ducă și să ne lase”, este concluzia primarului Sectorului 2 Radu Mihaiu.

(sursa: Mediafax)

×