x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primele măsuri pentru un aer curat

Primele măsuri pentru un aer curat

de L. Budin    |    21 Ian 2020   •   09:16
Primele măsuri pentru un aer curat

Ieri, după întâlnirea cu ministrul Mediului, Costel Alexe, primarul Gabriela Firea a făcut declaraţii despre primele măsuri care trebuie luate pentru a îmbunătăţi calitatea aerului în Capitală. Edilul consideră că trebuie să fie realizat un audit al staţiilor de monitorizare a calităţii aerului.

„S-a vorbit despre depăşirile acelor indicatori, în special în zona centrală, pe Calea Victoriei şi pe Mihai Bravu, s-au explicat şi care sunt cauzele, în special traficul intens, dar şi încălzirea locuinţelor”, a spus Firea. „A rămas ca în continuare să depunem eforturi pentru aplicarea Planului Integrat de Calitate a Aerului”, a adăugat ea.

Gabriela Firea şi ministrul Costel Alexe şi-au propus să fie mai drastici cu companiile de salubritate, ca să spele mai des străzile de praf.

„În ceea ce priveşte numărul mare de autoturisme din Capitală – un milion şi jumătate zilnic, plus 300.000– 400.000 care tranzitează Bucureştiul – din păcate, nu am primit un răspuns”, a adăugat Firea, care a precizat că municipiul a fost afectat de ridicarea taxei de poluare. 

×