x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primul autobuz electric românesc, în probe la Făgăraș

Primul autobuz electric românesc, în probe la Făgăraș

06 Iul 2021   •   21:30
Primul autobuz electric românesc, în probe la Făgăraș

Primul autobuz electric produs în România este în probe pe străzile din orașul Făgăraș. Autoritățile locale l-au solicitat deoarece își doresc să achiziționeze astfel de mijloace de transport.

Autobuzul a ajuns în Făgăraș și în următoarele zile va merge pe traseele din oraș. Solicitarea a venit din partea Primăriei care își propune să achiziționeze un lot de autobuze electrice.

„Profităm de această oportunitate pentru a analiza modul și costurile de operare, care ne vor folosi după ce vom achiziționa autobuze electrice prin proiectele de mobilitate în valoare de 30 de milioane de euro. Pentru a evita confuziile, subliniez că aceste teste sunt independente de proiectele pe care le avem. Autobuzele incluse în proiectele finanțate cu fonduri europene vor fi cumpărate prin licitație publică, fără vreo legătură cu producătorul de la Baia Mare. Însă nu puteam rata oportunitatea de a testa primul autobuz electric construit în România, pentru că ne concentrăm pe transportul ecologic”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Rezultatele obținute în urma testelor vor fi folosite de producătorul român de autobuze.

Primul prototip ATP Bus e-UpCity are în total 83 de locuri și o lungime de 12 metri. Autobuzul are o autonomie de minimum 200 de kilometri în oraș, care poate fi extinsă până la 360 de kilometri.

Mediafax

×