x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Probleme la Petroșani. Dozele de vaccin au fost congelate din greșeală

Probleme la Petroșani. Dozele de vaccin au fost congelate din greșeală

18 Ian 2021   •   17:30
Probleme la Petroșani. Dozele de vaccin au fost congelate din greșeală

Vaccinare a debutat problematic la Petroșani, unde toate dozele de vaccin au fost congelate, deși acestea ar fi trebuit depozitate la o temperatură de 2 grade.

În urma greșelii, Direcția de Sănătate Publică a luat decizia de a concedia asistenta comunitară. Alte doze de vaccin pentru imunizarea a 60 de persoane au fost trimise de la Deva și Hunedoara, potrivit replicahd.ro.

Peste 196.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, din 27 decembrie și până în prezent. În prima etapă de vaccinare au fost imunizate cadrelor medicale.

În cea de-a doua etapă de vaccinare s-au înscris peste 300.000 de persoane, în ultimele trei zile, de când platforma pentru programare a fost lansată.

Ca modalitate de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat cel mai mult individual, direct în platformă - 138.962 de persoane. Alte 29.282 de persoane s-au programat prin intermediul medicilor, 47.946 de persoane telefonic, prin Call Center, iar 83.919 persoane prin intermediul angajatorului.

STS precizează că numărul maxim de accesări simultane ale platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro în cursul zilei de luni se ridică la 23.000 de utilizatori.

×
Subiecte în articol: petroşani vaccin vaccin anti-covid