x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Probleme MARI pentru angajații CJ Mehedinți. Riscă să nu primească salariile pentru luna februarie. Totul a pornit de la un război politic

Probleme MARI pentru angajații CJ Mehedinți. Riscă să nu primească salariile pentru luna februarie. Totul a pornit de la un război politic

04 Mar 2020   •   21:17
Probleme MARI pentru angajații CJ Mehedinți. Riscă să nu primească salariile pentru luna februarie. Totul a pornit de la un război politic
Sursa foto: pixabay.com

Circa 1400 de angajați ai CJ Mehedinți și ai instituțiilor subordonate riscă să nu-și primească salariile pentru luna februarie, anunță președintele CJ Mehedinți. Instituția nu poate folosi banii pentru că prefectul județului a atacat în instanță hotărârea prin care a fost aprobat bugetul pe 2020.

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a anunțat într-o postare pe Facebook, că a atacat în contencios administrativ hotărârea prin care a Consiliul Județean a adoptat bugetul pe acest an pe motiv că CJ Mehedinți nu a alocat bani din bugetul propriu pentru a asigura funcționarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

„Consiliul Județean Mehedinți nu a respectat prevederile legale în vigoare la adoptarea proiectului de buget pe anul 2020, în sensul de a aloca de la bugetul propriu al județului Mehedinți, pe lângă suma de 10.539 mii lei primită de la bugetul de stat, sumele necesare pentru asigurarea funcționării DGASPC Mehedinți, aflată în directa coordonare și subordonare a Consiliului Județean Mehedinți. De asemenea, proiectul de hotărâre, avizele și modul în care acesta a fost adoptat încalcă normele procedurale statuate de Codul administrativ, precum și cele de tehnică legislativă”, a scris Cristinel Pavel pe rețeaua de socializare.

În replică, pe aceeași rețea, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a scris că procesul deschis de prefectul județului blochează toate investițiile, dar și salariile angajaților din Consiliul Județean și din instituțiile subordonate.

„Practic, după atacarea în contencios administrativ a bugetului, sunt blocate investițiile pe bugetul propriu cum ar fi, spre exemplu, reabilitarea Policlinicii din Strehaia și a Spitalului din Vânju Mare, investițiile din fonduri europene, în număr de 21, pentru care fuseseră alocate cote de cofinanțare și alte sume pentru cheltuieli neeligibile. Totodată, nu se pot face plăți pentru cheltuieli materiale și salarii ale angajaților aparatului administrativ și instituțiilor din subordine.În plus, nu numai că guvernul din care face parte Virgil Popescu nu a alocat banii necesari pentru plata salariilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar a blocat și demersurile noastre, ale Consiliului Județean, începute pentru ca oamenii să nu aibă de suferit și să își primească banii”, a scris Aladin Georgescu.

Potrivit acestuia, din cauza acțiunii din instanță nu pot fi alocați bani nici pentru cumpărarea dezinfectanților și a materialelor de protecție în Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, în contextul alertei de coronavirus.

„Este pentru prima dată în istoria cunoscută de noi când bugetul județului este atacat, iar din cauza acestui demers nu se pot aloca bani pentru gestionarea alertei de coronavirus. Când Comisia Europeană a schimbat nivelul de risc privind coronavirusul în UE de la moderat la ridicat, noi nu putem aloca fonduri pentru refacerea stocurilor de materiale de protecție și dezinfectanți la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin și nu putem aloca banii necesari amenajării unor spații speciale pentru tratarea eventualelor cazuri care se pot confirma în Mehedinți”, a mai spus președintele CJ Mehedinți.

Potrivit reprezentanților CJ Mehedinți, județul a primit în acest an de la bugetul de stat cu 51 de milioane de lei mai puțin față de anul trecut.

Sursa: Mediafax

×