x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Zona Lacului Morii va fi amenajată în 2021. 5.000 de saci de gunoi adunați în acțiunea de igienizare

UPDATE Zona Lacului Morii va fi amenajată în 2021. 5.000 de saci de gunoi adunați în acțiunea de igienizare

03 Apr 2021   •   14:09
UPDATE Zona Lacului Morii va fi amenajată în 2021. 5.000 de saci de gunoi adunați în acțiunea de igienizare

La acțiunea de curățenie și igienzare din apropierea Lacului Morii din Capitală au participat 200 de voluntari, alături de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Au fost strânși 5.000 de saci de gunoi.

"Aceştia au fost împărţiţi în trei puncte de intervenţie: intersecţia străzilor Calea Crângaşi cu Strada Mehadia, capătul Străzii Vasile Mohor, capătul Străzii Cornului - spre Insula Lacul Morii. A fost realizat un instructaj referitor la măsurile de prevenţie a răspândirii COVID-19, iar acţiunea s-a realizat cu respectarea acestora. Lucrul a demarat la ora 09.00 şi a vizat zona adiacenta Lacului Morii, spre cartierele Crângaşi şi Giuleşti: aproximativ 18.000 mp de zonă verde curăţată, 90 de angajaţi ai ADPDU Sector 6, 20 utilaje de intervenţie. Am adunat peste 5.000 de saci de gunoi", se arată în comunicat.

La acţiune au mai participat Administratorul Public al Sectorului 6, Paul Moldovan, viceprimarii Alexandru Gădiuţă şi Mihaela Ştefan, cu implicarea Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 şi operatorul de salubritate URBAN SA.Sursa citată menţionează că s-au alăturat evenimentului Horia Tomescu, viceprimar al Capitalei, consilierii locali Sector 6 Gabriela Popescu, Adrian Enache şi Lucian Dubălaru (PNL), Cătălin Volintiru şi Alexandru Bojdan (USR PLUS), Ştefan Florescu şi Nicoleta Trăistariu (PMP).

ȘTIRE INIȚIALĂ Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, vrea să înceapă lucrările de amenajare a promenadei Lacului Morii în acest an, iar în 2022 să reabiliteze și insula Lacului Morii.

"Anul acesta vom începe să amenajăm promenadă pe Lacul Morii, cu bănci, cu iluminat, cu piste de alergat, cu paravan împotriva vântului, cu diferite pergole, astfel încât zona aceasta să fie mult mai civilizată şi să atragă. Deci, anul acesta ne ocupăm de dig şi la anul, cel târziu, vom avea şi insula, ne vom ocupa de insula Lacului Morii", a declarat edilul, pe Facebook.

Astăzi are loc o acțiune de igienizare în această zonă.

"Este o zi frumoasă de primăvară şi mulţi voluntari din Sectorul 6 au venit să curăţăm zona Lacului Morii. Am intrat să vă arăt cât de bine se lucrează, suntem foarte mulţi, avem deja 'prada'. Le mulţumesc din suflet celor care au venit alături de noi. Am venit nu doar cu voluntarii, ci am venit şi cu echipe de la ADP şi de la URBAN. Colectăm gunoiul, îl selectăm când îl colectăm. O să fie o zi frumoasă, cât o să fie soare, noi o să fim pe Lacul Morii. Ne-am întâlnit în 3 puncte şi încercăm să acoperim astăzi o arie destul de mare. Nu o să dăm gata tot Lacul Morii pentru că e foarte foarte mult, dar o mare parte din el, astăzi, o vom rezolva", a spus Ciucu.

Primarul a făcut apel și la persoanele din apropierea Lacului Morii să ajute la curățenie.

"În rest, dacă sunteţi prin zonă, ne găsiţi aici. Avem un serviciu de permanenţă, la cele trei locuri de întâlnire, vedeţi în postările mele anterioare unde sunt locurile de întâlnire. Oamenii vă aşteaptă acolo, avem mănuşi, avem greble, avem lopeţi, avem saci, avem nevoie de cât mai mulţi oameni să se implice, să-şi asume Sectorul 6. Da, în zona asta vrem să facem un mare parc, asta este ideea, zona asta poate să atragă. Da, suntem aici, facem treabă, o să venim şi pe Liniei, o să venim în mai multe zone din sector. Le sunt foarte recunoscător voluntarilor că au venit să se implice", a mai declarat primarul.

Urmează să fie montate camere video de supraveghere şi vor fi aplicate amenzi.
"Oamenii de aici au transformat zona Lacului Morii în groapa lor de gunoi. Noi facem curat, apoi supraveghere video şi amenzi serioase, dacă altfel nu se poate".

Locurile de întâlnire pentru voluntari sunt următoarele:
- Intersecţia străzilor Calea Crângaşi cu Strada Mehadia
- Capătul străzii Vasile Mohor
- Capătul străzii Cornului - spre Insula Lacul Morii. 

×
Subiecte în articol: lacul morii ciprian ciucu