x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Protest la Cluj pentru deschiderea curților școlilor în vacanțe

Protest la Cluj pentru deschiderea curților școlilor în vacanțe

29 Iul 2021   •   16:33
Protest la Cluj pentru deschiderea curților școlilor în vacanțe

Mai multe persoane, printre care și copii, au jucat șotronul, au sărit coarda și au jucat volei, în timpul unui protest la Cluj-Napoca, pentru a-i cere primarului Emil Boc, președinte al Asociației Municipiilor din România (AMR), să lase curțile școlilor deschise pentru elevi, în perioada vacanțelor.

Membrii Comunității Declic au protestat, joi, în fața Primăriei Cluj-Napoca, pentru a cere tuturor primarilor din țară să deschidă curțile școlilor pentru copii și în perioada vacanțelor.

Motivul pentru care protestul a fost organizat la Cluj a fost acela de a/l convinge în primul rând pe primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, care este președinte al Asociației Municipiilor din România și care poate pune subiectul pe ordinea de zi a următoarei întruniri a asociației.

Protestatarii, alături de mai mulți copii, au jucat șotron, au sărit coarda, au jucat volei pe stradă, pentru a le arăta edililor că mare parte dintre primari nu au fost în stare să le pună la dispoziție copiilor spații de joacă sigure, dar insistă să țină curțile școlilor închise în perioada vacanței.

„În orașe tot mai aglomerate, în care primarii aprobă blocuri peste blocuri, copiii au nevoie să facă mișcare în siguranță, iar acum, în timpul vacanței de vară, este cel mai bun moment ca ele să fie repuse la dispoziția copiilor. Nu înțelegem de ce aceste spații trebuie să fie închise în afara orelor de curs, în timp ce copiii nu au unde să se joace”, a declarat Anduța Karetsou, campaigner Declic.

La finalul acțiunii, reprezentanții Declic i-au înmânat lui Emil Boc petiția semnată de 10.000 de oameni care cer deschiderea curților școlilor.

În urma protestului, primarul Emil Boc și-a luat angajamentul ca, la următoarea întrunire a Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România, să pună în dezbatere petiția Declic.

„Este trist că primarii au nevoie de astfel de acțiuni de protest pentru a înțelege nevoi elementare ale comunităților pe care le au în grijă. La fel de trist este și că deja această vară va fi fost pe sfârșite la momentul întâlnirii primarilor. Nu ne vom lăsa, vom monitoriza acțiunile lor și sperăm ca în următoarea vacanță curțile școlile să rămână deschise”, a completat Anduța Karetsou, campaigner Declic.

Petiția „Scoateți lacătul de la curtea școlii” a fost semnată de peste 10.000 de cetățeni care cer ca toate curțile școlilor din țară să fie deschise sportului de masă, inclusiv în afara orelor de curs, în weekend-uri și vacanțe.
Mediafax

×
Subiecte în articol: emil boc cluj protest copii