x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale RATB va finaliza, până la sfârşitul acestei luni, igienizarea tuturor mijloacelor de transport

RATB va finaliza, până la sfârşitul acestei luni, igienizarea tuturor mijloacelor de transport

04 Aug 2015   •   13:57
RATB va finaliza, până la sfârşitul acestei luni, igienizarea tuturor mijloacelor de transport
Sursa foto: portal.ro-trans.net

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a achitat amenda de 150.000 de lei pe care a primit-o de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului pentru problemele de igienă necorespunzătoare, iar până la finele acestei luni va finaliza igienizarea tuturor mijloacelor de transport în comun, a declarat pentru AGERPRES directorul general al RATB, Vincenţiu Daniel Antonescu.

"Amenda pe care am primit-o de la ANPC ne-a determinat să accelerăm puţin achiziţia de detergenţi şi dezinfectanţi chiar dacă ea era pe lista noastră de priorităţi. Acum avem detergenţii şi toate unităţile s-au apucat să spele şi să cureţe toate mijloacele de transport. Oamenii noştri sunt cei care fac curăţenia pentru că nu avem o firmă specializată şi sperăm ca, undeva, la finele lunii august să se şi vadă impactul acestei măsuri administrative. Într-adevăr a fost perioadă în care nu am putut să achiziţionăm materialele necesare, a fost o sincopă, de când cu aprobarea bugetului, şi a creat aceste probleme, dar o să reglementăm situaţia până la sfârşitul lunii august", a subliniat Antonescu.

În data de 17 iulie, RATB a fost amendată cu 150.000 de lei de către ANPC din cauza condiţiilor neigienice şi improprii în mijloacele de transport în comun.

'Au fost verificate 6 depouri de autobuze, troleibuze şi tramvaie din Capitală, la plecarea în curse a acestora. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 150.000 lei şi oprire temporară de a fi utilizate în transportul public a mijloacelor de transport care nu asigură condiţiile de siguranţă şi igienă corespunzătoare până la remedierea deficienţelor. Controalele vor continua şi în următoarea perioadă', a precizat ANPC la acea dată.

În pofida celor descoperite de inspectorii ANPC pe partea de igienă, regia a precizat că toate vehiculele puse în circulaţie îndeplinesc normele de siguranţă în trafic şi au reviziile tehnice la zi.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: ratb amenda ANPC igienizare