x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Restricții noi la Buzău pentru cafenele, restaurante, spectacole și jocuri de noroc

Restricții noi la Buzău pentru cafenele, restaurante, spectacole și jocuri de noroc

30 Dec 2020   •   16:28
Restricții noi la Buzău pentru cafenele, restaurante, spectacole și jocuri de noroc
Sursa foto: Lucian Alecu

Cafenelele, restaurantele, sălile de spectacole şi jocurile de noroc vor funcționa în orașul Buzău în limita a 30% din capacitatea spaţiului, începând din 31 decembrie 2020. după ce de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 2,20 la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, în ședința de miercuri, o decizie privind validarea ratei de incidență din ultimele două săptămâni la nivelul localităților Buzău, Colți, Măgura și Padina.

Începând de joi, în municipiul Buzău, unde rata de incidență a ajuns la 2,20 la mia de locuitori, se vor aplica măsurile stării de alertă.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în instituţiile de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Se interzice organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare pot funcționa fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului între orele 6:00 – 23:00.

Sălile de jocuri de noroc nu pot depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

În municipiul Buzău este permisă funcționarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Măsurile se aplică pentru 14 zile.

Mediafax

×
Subiecte în articol: COVID rata de infectare buzău