x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Risc de avalanșe în Munții Făgăraș și Bucegi

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș și Bucegi

03 Iun 2020   •   15:39
Risc de avalanșe în Munții Făgăraș și Bucegi

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că, din cauza topirii zăpezii, ca urmare a temperaturilor crescute din zilele următoare, există riscul declanșării de avalanșe în Munții Fîgăraș și Bucegi.

Potrivit ANM, temperaturile scăzute și ninsorile din ultimele trei zile au dus la formarea unui strat de zăpadă. Astfel, în Munții Făgăraș și Bucegi, la altitudini de peste 2000 de metri, zăpada măsoară, miercuri, 25 cm la Bâlea-Lac și 59 cm la Vf. Omu. Strat de zăpadă redus a fost înregistrat și la stațiile meteorologice din celelalte masive montane din țară: 3 cm la Iezer, 2 cm la Ceahlău-Toaca și 1 cm la Călimani.

Meteorologii susțin că din cauza încălzirii vremii în zilele următoare eistă risc de declanșare a avalanșelor de topire.

„Datorită încălzirii însemnate din zilele ce urmează, zăpada se va topi accelerat și va exista riscul declanșării de avalanșe de topire, din care unele de profunzime”, a anunțat ANM.

Confrom meteorologilor, la altitudini de peste 2.000 de metri, în următoarele zile vremea se va încălzi, dar se menține instabilă. Astfel, temperaturile minime vor fi de -4 până la 0 grade în noaptea de miercuri spre joi și vor crește până la 1-5 grade, iar maximele vor ajunge la 7-12 grade în 5 iunie.

Mediafax

×
Subiecte în articol: risc avalansa