x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Romii din Cluj cer demisia guvernului în limba lor - "JA CHERE doamnă premier Dăncilă"

Romii din Cluj cer demisia guvernului în limba lor - "JA CHERE doamnă premier Dăncilă"

08 Apr 2019   •   14:34
Romii din Cluj cer demisia guvernului în limba lor - "JA CHERE doamnă premier Dăncilă"

Mai multe organizaţii ale romilor din Transilvania cer demisia Guvernului Dăncilă, pentru faptul că nu ar fi făcut nimic pentru etnia lor.

"Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, 8 aprilie, mai multe organizaţii de romi din Transilvania  - Fundaţia Roma, Gypsy Media, Centrul creştin al romilor din Transilvania, Organizaţia etnică a romilor din România, Asociaţia romilor din Transilvania, Partidul Creştin al Romilor din Transilvania, transmit un mesaj Guvernului şi premierului să demisioneze pe limba romani: 'JA CHERE doamnă premier Dăncilă', adică 'Du-te acasă'. Reprezentanţii romilor sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul României nu a făcut nimic pentru romi şi, mai mult decât atât, nu s-a elaborat o strategie pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor", se arată într-un comunicat transmis, luni, de organizaţiile respective.

Aurel Pascu, reprezentant al romilor din Transilvania, spune că Guvernul PSD-ALDE s-a folosit de romi doar pentru voturile acestora.

"Este normal şi firesc să se ceară demisia premierului, deoarece situaţia în care trăiesc romii din România e neschimbată, vedem că se poate şi mai rău. Ne-am săturat de promisiuni şi de rapoarte trimise instituţiilor europene potrivit cărora romii sunt integraţi şi ajutaţi, în condiţiile în care realitatea este cu totul alta. Guvernul PSD-ALDE s-a folosit de romi pentru a fi votat cu implicarea unor aşa zişi lideri romi, care nu şi-au adus nici un aport bun asupra etniei ţigăneşti. Vedem acum că se apropie alegerile europarlamentare şi, din nou, romii vor fi o masă de manevră pentru a li se lua votul. Am ales această zi pentru a cere demisia Guvernului şi a premierului Dăncilă deoarece este o zi de sărbătoare pentru romi şi suntem mai bine auziţi", a menţionat Aurel Pascu. AGERPRES

×