x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Ministerul Sănătăţii: Şcoala nr. 133 va fi închisă trei zile

UPDATE Ministerul Sănătăţii: Şcoala nr. 133 va fi închisă trei zile

21 Ian 2020   •   15:36
UPDATE Ministerul Sănătăţii: Şcoala nr. 133 va fi închisă trei zile

Update Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au decis, marţi, închiderea Şcolii nr. 133 pentru trei zile, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii.

"Urmare a primelor verificări, inspectorii DSPMB au luat ca primă măsură închiderea operativă a unităţii de învăţământ pe o durată de 72 de ore. Controlul DSPMB continuă, un raport va fi prezentat ministrului Sănătăţii", se arată în informare.

Marţi, 18 elevi de la Şcoala 133 din Capitală au ajuns la spitalele "Grigore Alexandrescu" şi "Marie Curie", după ce au acuzat un disconfort respirator în urma procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învăţământ.

La Spitalul "Grigore Alexandrescu'' se află 16 elevi, iar la "Marie Curie" - 2.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru, a declarat pentru AGERPRES că starea celor 16 elevi care au venit la unitatea medicală este bună.

Şi ceilalţi doi copii de la Spitalul ''Marie Curie'' sunt în stare bună, a afirmat managerul de la "Marie Curie", Daniel Buzatu.

UPDATE Nouă copii de la Şcoala 133 din Bucureşti au ajuns la spital marţi, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, după ce mai mulţi elevi au acuzat un disconfort respirator în urma procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învăţământ, care de altfel a şi fost evacuată.

Dintre aceştia, şapte au ajuns la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", iar doi - la Spitalul "Marie Curie".

În total, 24 de elevi au fost examinaţi la cabinetul şcolar.

Şcoala Generală 133 din Capitală a fost evacuată marţi după ce mai mulţi elevi de clasa a VIII-a au acuzat un disconfort respirator, în urma procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învăţământ, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

"Măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în şcoală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării. Prin urmare, şcoala a permis accesul elevilor şi personalului. Astăzi, după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, şcoala a anunţat şi Salvarea şi pompierii", afirmă sursa citată.

Potrivit IŞMB, igienizarea a fost necesară ca urmare a unor cazuri de gripă confirmate.

ISUBIF precizează că Şcoala 133 a fost evacuată după ce mai mulţi copii au acuzat dureri de cap, posibil de la un gaz toxic.

''La caz au fost direcţionate ambulanţe SMURD şi echipaj CBRN pentru a identifica sursa. Se procedează la evacuarea tuturor elevilor. O fată de 14 ani a fost transportată la Spitalul Marie Curie. În incinta şcolii acţionează 2 ambulanţe SMURD şi una de la SABIF. S-a solicitat suplimentare dispozitivului'', informează ISUBIF. 

www.agerpres.ro

×