x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Școlile din Constanța trec în scenariul roșu! Masca de protecție, în toate spațiile publice

Școlile din Constanța trec în scenariul roșu! Masca de protecție, în toate spațiile publice

02 Noi 2020   •   20:17
Școlile din Constanța trec în scenariul roșu! Masca de protecție, în toate spațiile publice
Sursa foto: Lucian Alecu

Toate unitățile de învățământ din orașul Constanța vor trece în scenariul roșu de funcționare, după ce rata de incidență a cazurilor de Covid a ajuns la 3,5 la mia de locuitori, a anunțat Prefectura Constanța.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, rata de incidență cumulată în orașul Constanța a ajuns la 3,5/1.000 locuitori, ca urmare a pozitivării, în ultimele 14 zile, a 1.096 de persoane, din totalul de 313.223 de locuitori.

Astfel, începând de marți, de la ora 0.00, se instituie obligaţia purtării măştii de protecţie în toate spațiile publice, iar organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă. De asemenea, activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, dar și a firmelor din domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

„De asemenea, în urma unei analize realizate de DSP Constanța, s-a aprobat și trecerea tuturor unităților de învățământ de stat și particulare din municipiul Constanța în scenariul 3 de funcționare. Toate măsurile prevăzute în ultima hotărâre a CJSU sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând să fie reevaluate”, se mai arată în comunicatul Prefecturii.

De asemenea, CJSU Constanța a decis ca întreg județul „să implementeze măsurile prevăzute în anexa 3 a hotărârii nr. 51 din 26.10.2020, având în vedere încadrarea județului între ratele de incidență de 1.5/1.000 locuitori și 3/1.000 locuitori”. Astfel, măsuri precum funcționarea restaurantelor la capacitate de 30% sau obligativitatea purtării măștii de protecție în spații publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare, falezele sau în proximitatea instituțiilor de învățământ, vor intra în vigoare, începând cu data de marți, de la ora 0.00, inclusiv în localități care au o rată de incidență a cazurilor sub pragul de 1.5/1.000 locuitori.

„Înainte de a implementa măsurile restrictive de la nivelul municipiului reședință de județ, am optat pentru convocarea acestui grup de lucru, alături de care am luat măsurile cele mai potrivite pentru stoparea răspândirii virusului. Am reunit toți specialiștii din cele mai importante structuri și, împreună, suntem convinși că măsurile validate prin CJSU vor duce la o scădere a ratei de incidență. Însă, pentru ca efectul măsurilor să fie unul garantat, avem nevoie de implicarea responsabilă a cetățenilor. Autoritățile vin cu măsuri, este de datoria fiecăruia dintre noi să le respectăm, pentru binele nostru, dar și pentru binele celor dragi”, a declarat Silviu-Iulian Coșa, prefectul județului Constanța.

Tot în ultima ședință a CJSU Constanța, s-a votat modificarea de scenarii pentru 27 de unități de învățământ din județ.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: scoli Constanta