x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Se deschid restaurantele, cinematografele și teatrele în Galați

Se deschid restaurantele, cinematografele și teatrele în Galați

02 Mai 2021   •   22:00
Se deschid restaurantele, cinematografele și teatrele în Galați

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă a decis redeschiderea restaurantelor, cinematografelor și a sălilor de spectacole din orașul Galați, fără a se depăși capacitatea de 30%. Măsura intră în vigoare luni, scrie Mediafax

Terasele, cafenelele, cinematografele și sălile de spectacole se deschid între orele 5.00 - 21.00, fără a depăși 30% din capacitatea spațiului.

Este interzisă organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private.

Circulația persoanelor în afara locuinței este interzisă între orele 22.00 - 5.00.

Este în continuare obligatorie purtarea măști de protecție astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Timp de 10 zile, rata de infectare cu SARS-CoV-2 s-a situat sub 3 la mia de locuitori în Capitală.

Potrivit reglementărilor legale, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele şi cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Următorul prag de atins este de 1,5 la mia de locuitori, când relaxarea va fi mai accentuată. Atunci restaurantele, barurile și cinematografele se pot deschide la o capacitate de 50%, dar vor fi permise și concertele cu maximum 300 de persoane.

Mediafax

×