x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sectorul 6 va avea un nou parc. Primăria vrea să închidă o stradă și să construiască o salină

Sectorul 6 va avea un nou parc. Primăria vrea să închidă o stradă și să construiască o salină

05 Iul 2021   •   16:38
Sectorul 6 va avea un nou parc. Primăria vrea să închidă o stradă și să construiască o salină

Noul parc va fi construit pe un teren în paragină de pe strada Liniei, între Cora Lujerului și Plaza Romania. Proiectul a fost pus în dezbatere publică de Primăria Sectorului 6.

Parcul va avea, pe lângă dotările tradiționale, restaurante cu terase, skate parc, pistă pentru bicicliști, terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii și spații pentru adolescenți.

De asemenea, calea ferată care trece prin zonă va fi acoperită cu lemn și se va transforma în alee. Într-un tunel aflat în paragină, Primăria ar putea amenaja o salină.

Pentru a construi parcul, Primăria va închide o stradă și va realiza o nouă arteră.

„Am făcut un studiu de trafic și putem închide artera care duce traficul dinspre bd. Timișoara spre Lujerului, vom face o arteră cu două benzi paralele cu Str. Liniei și se va intra în rond pe partea stângă cum ne uităm la hartă, pe lângă benzinărie. Pun acum în dezbatere publică acest proiect. Deci, avem așa: studiul de trafic care ne spune că este OK, studiul de fezabilitate (pe care îl publicăm peste 7 zile – mai bibilim ceva la el, explorăm ideea de a organiza o salină artificială în tunelul din nordul viitorului parc)”, a scris, pe Facebook, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Proiectul poate fi modificat dacă locuitorii sectorului au propuneri pertinente, a precizat primarul Ciucu.

×