x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Șeful DSP Arad și-a dat demisia. El invocă o campanie mediatică și politică împotriva sa

Șeful DSP Arad și-a dat demisia. El invocă o campanie mediatică și politică împotriva sa

03 Apr 2020   •   15:20
Șeful DSP Arad și-a dat demisia. El invocă o campanie mediatică și politică împotriva sa
Sursa foto: Victor Stroe

Șeful DSP Arad, Constantin Cătană, a demisionat, vineri, din funcție, invocând o campanie mediatică și politică îndreptată împotriva sa și a celor care muncesc pentru limitarea efectelor COVID-19 la Arad.

Potrivit unui comunicat al lui Cosntantin Cătană, transmis vineri, opinia publică primește informații distorsionate despre o realitate care nu corespunde adevărului.

„După șase săptămâni în prima linie, șase săptămâni în care zeci de mii de persoane au trecut prin triajul județului Arad și prin mâinile specialiștilor DSP, am constatat că opinia publică arădeană primește informații distorsionate despre o realitate care nu corespunde adevărului. Am observat o campanie mediatică și politică îndreptată împotriva celor care muncesc pentru limitarea efectelor CCOVID-19 la Arad. (...) A început o campanie împotriva mea, iar DSP trebuie extrasă din această dispută, să rămănă respectată, pentru că va continua să rămână în prima linie”, se arată în comunicat.

Cătană a subliniat că va veni vremea când va vorbi despre campaniile duse de oameni politici „care parcă nu își doresc ca administrația și spitalul să aibă rezultate bune pentru arădeni”.

„Îmi înaintez demisia din funcția de director al DSP Arad, dar rămân în continuare alături de echipa din Direcția de Sănătate Publică, fiindcă suntem într-un moment în care este nevoie de strângerea rândurilor și de colaborare”, a menționat Constantin Cătană.

Șeful DSP Arad a susținut că regretă situația creată în spațiul public arădean prin scoaterea din context a unor declarații pe care le-a făcut, dar în calitate de director consideră că este inadmisibil ca medici rezidenți care au absolvit facultatea de medicină, ori asistente medicale, care au absolvit o școală sanitară, să nu știe să îmbrace echipamentele de protecție.

„Ne dorim ca arădenii să fie protejați și am fost exigent cu cadrele medicale care au intrat în contact cu ei. Faptul că această exigență a fost folosită împotriva mea demonstrează că încă există multe persoane care nu înțeleg cât este de gravă această boală COVID-19 și ce trebuie să se întâmple pentru protejarea cetățenilor și a cadrelor medicale”, a conchis acesta.

Constantin Cătană lucrează de 33 ani în DSP și a fost șeful instituției în ultimii 4 ani.

(sursa: Mediafax)

×