x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sinaia, blocată - nu se schiază

Sinaia, blocată - nu se schiază

de Dan Straut    |    07 Feb 2020   •   08:44
Sinaia, blocată - nu se schiază

Autorităţile locale şi administratorii Gondolei Sinaia au anunţat ieri că, din cauza vântului care a depăşit 170 km/h, sunt blocate atât drumul spre Cota 2000, cât şi instalaţia de transport pe cablu, domeniul schiabil fiind închis.

„Nu vă aventuraţi spre Gondolă, drumul este blocat din toate părţile de arbori căzuţi. Instalaţiile nu vor funcționa, Domeniul Schiabil este închis”, au postat administratorii, pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia. La rândul său, Primăria Sinaia a comunicat că peste 50 de arbori sunt căzuți în zona Furnica, pe Drumul Cotei 1400, în Cartierul Tirul cu Porumbei şi pe domeniul Peleş.

„Zona montană este afectată de lipsa alimentării cu energie electrică şi nicio instalaţie de transport pe cablu nu funcţionează. Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat la Gondola Carp - Cota 2000, unde rafalele de vânt au smuls unul dintre pereţii garajului și mai multe panouri ale staţiei de antrenare. Pe linia Gondolei Sinaia (Cota 1000 - Cota 1400) între pilonii 4 și 5, trei arbori de mari dimensiuni au căzut peste cabluri”, a precizat Primăria Sinaia. 

×