x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Spațiile verzi din Sectorul 1 al Capitalei pot fi întreținute de entități private

Spațiile verzi din Sectorul 1 al Capitalei pot fi întreținute de entități private

04 Apr 2021   •   20:35
Spațiile verzi din Sectorul 1 al Capitalei pot fi întreținute de entități private

Companiile, instituțiile publice, asociațiile de proprietari și organizațiile neguvernamentale vor putea investi în amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din Sectorul 1 al Capitalei, potrivit unui proiect de hotarăre al consiliului local, pus în dezbatere publică.

Proiectul „Adoptă un spațiu verde” prevede că firmele, instituțiile sau asociațiile, în calitate de beneficiari, vor asigura din fonduri proprii amenajarea și întreținerea spațiilor verzi publice luate în îngrijire.

„Solicitarea de a adopta un spațiu verde se va depune la Serviciul Spații Verzi din cadrul ADP Sector 1 și va fi însoțită de o schiță cu amenjarea propusă. În această schiță, se vor prezenta tipurile de vegetație/dotări care vor fi folosite. Solicitările vor fi soluționate în ordinea înregistrării, întâietate având asociațiile de proprietari pentru spațiile verzi publice aferente propriului condominiu”, se arată în comunicat.

Vor fi date în gospodărire către firme sau asociații „doar acele spații verzi aflate în administrarea ADP Sector 1 aferente locuințelor de tip condominium formate dintr-un cadru vegetal, amplasate adiacent blocurilor de locuințe, cu rol estetic și de ameliorare a climatului și calității aerului”.

Beneficiarii nu vor putea să monteze sau să depoziteze piese de mobilier sau alte obiecte și nu vor putea schimba destinația de spațiu verde. De asemenea, beneficiarul trebuie să gospodărească suprafața de teren în regim de continuitate, evitând distrugerea, degradarea și deteriorarea acestuia.

Propuneri, sugestii și opinii în legătură cu acest proiect sunt așteptate până în 12 aprilie.

Mediafax

×
Subiecte în articol: sector 1 spatiu verde