x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Spital metropolitan cu 2.000 de paturi

Spital metropolitan cu 2.000 de paturi

de Monica Cosac    |    17 Mar 2017   •   09:52
Spital metropolitan cu 2.000 de paturi
Sursa foto: Victor Stroe

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat, ieri, bugetul municipalităţii pe 2017 şi proiectele pentru care va aloca fonduri. Potrivit edilului, bugetul Bucureştiului pe acest an include şi banii necesari contractării de studii de fezabilitate pentru construcţia unui spital metropolitan, cu 2.000 de paturi, o investiţie care se va ridica la 300 de milioane de euro.

 

În 2017, Primaria Capitalei are un buget estimat de circa 1,1 miliarde de euro, iar din această sumă, primarul general vrea să aloce 95 milioane de euro pentru spitale şi servicii de sănătate,

“De asemenea, am prevăzut sumele necesare pentru studiul de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan ultramodern, conform standardelor europene, cu 2.000 de paturi. Investiţia se va situa în jurul a 300 de milioane de euro”, a anunţat Gabriela Firea. Potrivit edilului, anul acesta se va continua programul de dotare cu aparatură ultramodernă pentru cele 19 spitale aflate în subordinea administraţiei, dar şi pentru cabinetele şcolare. Pentru investiţii au fost prevăzute 57 de milioane de euro, din care 24 de milioane de euro vor fi alocate pentru finalizarea lucrărilor la spitalele Gomoiu şi Foişor.

Firea mai spune că aproximativ 7 milioane de euro vor fi alocate pentru şcoli, 121 milioane de euro pentru subvenţia RATB, 11 milioane de euro pentru investiţii ale regiei şi 7 milioane de euro pentru achiziţia celor 400 de autobuze, 100 de troleibuze şi 100 tramvaie. Pentru RADET au fost alocate 106 milioane de euro pentru subvenţie şi 19 milioane de euro pentru investiţii. În ceea ce priveşte investiţiile în poduri, pasaje şi amenajarea de noi locuri de parcare se doreşte alocarea a 90 milioane de euro, iar pentru piste de biciclete, două milioane de euro.

“Este un buget ambiţios, sperăm să rezolve cât mai multe dintre problemele bucureştenilor”, a declarat Gabriela Firea.

 

Aproximativ 280 de unităţi sanitare vor fi renovate şi reamenajate, iar 42 de spitale judeţene vor fi modernizate şi extinse, potrivit declaraţiilor Corinei Creţu, comisarul european pentru Politică Regională, într-o conferinţă comună cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. Ministrul Sănătăţii a precizat că lucrările de construcţie a trei spitale regionale (Iaşi, Cluj şi Craiova) vor începe în 2018.

×