x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Spitalul de Copii, despre cina cu viermi: Recipientul folosit, păstrat într-un sertar cu mere vechi

Spitalul de Copii, despre cina cu viermi: Recipientul folosit, păstrat într-un sertar cu mere vechi

02 Mar 2020   •   17:11
Spitalul de Copii, despre cina cu viermi: Recipientul folosit, păstrat într-un sertar cu mere vechi
Sursa foto: monkeybusinessimages/Getty Images/iStockphoto

Conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca a constatat, în urma anchetei interne desfășurată în cazul cinei cu viermi, că femeia care a sesizat situația a folosit un recipient pentru cină care a fost anterior depozitat într-un sertar cu mere păstrate timp de mai multe zile.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca transmis, luni, s-a verificat trasabilitatea pateului de pui servit la cină de la depozitul de alimente până la salon, nefiind constatate neconformități.

”Ca urmare a anchetei interne desfășurată în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii și a controlului efectuat de DSP Cluj, precizăm că s-a urmărit trasabilitatea produsului alimentar incriminat (pate de pui) de la depozitul de alimente până la salon. Nu s-au constatat neconformitați în modul de depozitare al alimentelor. Aspectul conservelor și igiena oficiului alimentar au fost corespunzătoare. De la bucatărie, alimentul în cauză a fost adus în ambalaj original în oficiul alimentar al secției unde a fost porționat și distribuit în termen de 15 minute de la deschidere, fără a prezenta urme de degradare. S-a verificat termenul de valabilitate a conservei respective acesta fiind 2023”, se arată în comunicat.

Reprezentanții spitalului au subliniat că au fost intervievați mai mulți părinți care au consumat aceeași mâncare, pate, fără a exista reclamații.

”Recipientul pe care însoțitoarea unui pacient al Clinicii de Pediatrie I l-a folosit pentru păstrarea cinei, fără ca aceasta să fie consumată imediat, a fost anterior depozitat într-un sertar cu mere păstrate timp de mai multe zile. În salon există frigider pentru depozitarea alimentelor. În momentul servirii cinei, mama nu a reclamat personalului care distribuie cina deficiențe privind calitatea alimentului, și nici ulterior nu au fost anunțate cadrele medicale din secție asupra incidentului, mama optând pentru trimiterea imaginilor afirmativ unei prietene”, se mai arată în comunicatuil spitalului clujean.

De asemenea, reprezentanții unității medicale au susținut că mama respectivă a fost solicitată să depună o sesizare oficială, dar a declarat în scris că nu dorește să depună plângere.

(sursa: Mediafax)

×