x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Stația de metrou Eroilor 2 se va numi Opera Română

Stația de metrou Eroilor 2 se va numi Opera Română

26 Aug 2021   •   14:54
Stația de metrou Eroilor 2 se va numi Opera Română

Metrorex redenumește stația Eroilor 2 în stația Opera Română până la sfârșitul acestui an. Noul nume este dat în semn de prețuire a Operei Naționale București la împlinirea a 100 de ani de existență, susține compania.

Marcarea evenimentului a avut loc joi, la stația de metrou Eroilor 2 (Opera Română), de pe Magistrala 5.

„Metrorex este si va fi un promotor al evenimentelor culturale, întrucât, prin intermediul acestora, călătorii noștri se conectează cu arta, iar călătoria cu metroul în sine devine, astfel, o experiență culturală dinamică. Sperăm ca acest eveniment să fie doar un început dintr-un lung șir de evenimente care să marcheze schimbarea de imagine a metroului bucureștean prin apropierea de cultură, de artă și de tot ceea ce este frumos, în general”, a declarat directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv.

Opera Națională București sărbătorește în acest an 100 de ani de la instituționalizare.

Primul spectacol oficial a avut loc pe 8 decembrie 1921 cu premiera „Lohengrin” de Richard Wagner, prilej cu care George Enescu s-a aflat la pupitrul dirijoral, dorind astfel să sublinieze sprijinul și implicarea sa efectivă în realizarea acelui moment istoric în cultura neamului românesc.

Mediafax

×
Subiecte în articol: metrou