x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Timișoara a trecut de pragul de 8 cazuri la mia de locuitori, la 10 zile de la intrarea în carantină

Timișoara a trecut de pragul de 8 cazuri la mia de locuitori, la 10 zile de la intrarea în carantină

18 Mar 2021   •   15:47
Timișoara a trecut de pragul de 8 cazuri la mia de locuitori, la 10 zile de la intrarea în carantină

Rata de infectare în Timișoara a trecut de pragul de 8 cazuri la mia de locuitori, ajungând la 8,15, la zece zile de la intrarea în carantină, când incidența era de 7,3 cazuri.

În județul Timiș, rata de infectare este de 5,9 cazuri la mia de locuitori.

În 44 de localități din Timiș, rata de infectare este de peste 3 cazuri.  

Timișoara se află în carantină din 8 martie, când rata de infectare era de 7,3 cazuri. De asemenea, pe 8 martie au intrat în carantină și patru comune din apropiere – Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă și Dumbrăvița.

Ce măsuri s-au luat în Timișoara:

Din 8 martie, ora 8:00, în Timișoara este strict interzisă intrarea/ ieșirea în/ din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

Circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității.

Este limitat programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 20:00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.

Este limitat numărul de persoane în incinta magazinelor/ supermagazinelor/ hipermagazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică.

În cazul centrelor comerciale și a parcurilor este limitat accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 mp/persoană, cu respectarea normelor de distanţare.

Sunt interzise evenimentele private în spații închise și deschise, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, inclusive al teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor, activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, organizarea activităților culturale, artistice sau de divertisment în spații închise și deschise.

De asemenea, în zilele de sâmbătă și duminică, centrele comerciale își suspendă activitatea pe perioada aplicării carantinei zonale, cu excepția operatorilor care comercializează alimente, farmaciilor, curățătoriilor, magazinelor cu hrană pentru animale.

Petiție online a reprezentanților HoReCa

Reprezentanții HoReCa au lansat o petiție online, „Timișoara, oraș liber! Opriți carantina inutilă”, prin care cer autorităților să nu prelungească măsura de carantină pentru Timișoara.

„Ce efect a avut îngenunchierea a 500.000 de cetățeni în afară de creșterea ratei de infectare Covid-19? Așteptăm ca prefectul și membrii CJSU să iasă public și să explice strategia anti-Covid-19, de ce au votat carantina și cine răspunde acum, legal sau cu funcția, pentru cele 2 săptămâni negre de blocare a activităților în Timișoara și zona periurbană", arată semnatarii petiției.

Până în prezent, petiția a fost semnată de peste 4.800 de persoane.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: timisoara carantina Covid-19