x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tragedie în Prahova: Bărbatul dispărut vineri în Bucegi, găsit mort de salvamontişti

Tragedie în Prahova: Bărbatul dispărut vineri în Bucegi, găsit mort de salvamontişti

21 Ian 2020   •   14:49
Tragedie în Prahova: Bărbatul dispărut vineri în Bucegi, găsit mort de salvamontişti

Salvamontiştii din Sinaia au descoperit, marţi, cadavrul bărbatului de 47 de ani, din Buşteni, care s-a rătăcit la sfârşitul săptămânii trecute în masivul Bucegi, însă victima va fi recuperată miercuri, din cauza condiţiilor foarte dificile de acces în zonă.

Potrivit Salvamont Buşteni, bărbatul a fost găsit în Valea Babei, la câteva sute de metri de Platoul Bucegi.

"Salvamontiştii din Sinaia au reuşit sa descopere trupul neînsufleţit al persoanei rătăcite vineri în masivul Bucegi, căzută pe o vale abruptă la întoarcerea către Buşteni. Zona este foarte accidentată, recuperarea este evaluată ca foarte dificilă, timpul necesar recuperării şi transportul victimei este estimat ca îndelung, astfel că a fost luată decizia ca acţiunea salvamontiştilor pentru recuperarea victimei să fie demarată mâine dimineaţă (miercuri dimineaţa n.r.)", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Bărbatul s-a rătăcit vineri, 17 ianuarie, în masivul Bucegi, el fiind căutat, timp de mai multe zile, de salvamontişti.

"Acţiune în derulare a salvamontiştilor din cadrul echipelor Salvamont Buşteni, Salvamont Sinaia şi Salvamont Prahova pentru găsirea unei persoane rătăcită pe munte. Informaţiile primite de salvamontişti sunt vagi, primele căutări s-au făcut pe Platoul Bucegilor, acum acestea fiind extinse către Jepii Mari. Acţiunea de căutare este extrem de dificilă, din cauza configuraţiei terenului, întunericului, zăpezii, temperaturilor scăzute şi, mai ales, a lipsei de informaţii", au scris, vineri, pe Facebook, reprezentanţii Salvamont România. 

www.agerpres.ro

×