x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trotinete pentru bucureşteni

Trotinete pentru bucureşteni

de Monica Cosac    |    28 Mai 2019   •   09:00
Trotinete pentru bucureşteni

Primăria Capitalei vrea să implementeze un proiect-pilot de transport alternativ de tipul „Electric Scooter Sharing”. Un proiect de hotărâre vizând acest serviciu, care va permite cetăţenilor să împrumute o trotinetă electrică pentru o perioadă scurtă, va fi dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul se bazează pe un dispozitiv montat pe trotineta electrică, având o serie de funcţii controlabile printr-o aplicaţie de smartphone, iar pentru implementarea acestuia Primăria Capitalei va încheia un acord de cooperare cu o companie privată.

„Hub Work SRL lansează proiectul FLOW în România, începând cu un număr de 640 de trotinete şi 320 de staţii de încărcare, urmând să ajungă la 640 de staţii. Proiectul vizează amplasarea staţiilor de încărcare lângă 13 staţii de metrou. Acesta se bazează pe o independenţă a acţiunii utilizatorului în sensul că acesta poate ridica sau poate parca trotineta electrică într-o multitudine de spaţii create în puncte esenţiale ale oraşului”, prevede acordul de cooperare.

Bucureştenii vor putea accesa acest serviciu prin intermediul telefonului mobil (sau alt dispozitiv similar) şi al aplicaţiei mobile FLOW. Astfel, pot fi identificate trotinetele electrice disponibile şi pot fi deblocate şi utilizate. 

 

Trotinetele electrice vor fi limitate la o viteză maximă de 25 km/h, astfel că se vor încadra la categoria moped şi nu la categoriile de vehicule care necesită permis de conducere.

×