x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Turcan a prezentat conducerea militară la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

Turcan a prezentat conducerea militară la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

20 Noi 2020   •   16:40
Turcan a prezentat conducerea militară la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

Vicepremierul Raluca Turcan a prezentat conducerea militară la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, instalată în funcție de vineri: „Ne așteptăm ca indicele să scadă în continuare pentru a nu fi nevoiți să prelungim sau să extindem măsurile”.

„Măsurile luate produc un disconfort oamenilor. Vreau ca semenii noștri să simtă constant că suntem lângă ei: și cu efort maxim, total, și cu măsuri care produc rezultate. Vreau să vadă că nu doar unii fac sacrificii. Ci că solidaritatea e maximă. Ca atare, la nivel instituțional, am stabilit încă de vinerea trecută, împreună cu dl. ministru general Ciucă, să aducem conducere militară și la DSP și la Spitalul Județean dacă urma să primim demisia managerului”, a spus Raluca Turcan.

La DSP Sibiu a fost numit colonelul dr. Daniel Chelcea, directorul medical al Spitalului Miliar Sibiu. La Spitalul Județean, în urma demisiei managerului, MS și MApN au propus Consiliului Județean Sibiu o echipă de conducere „care a avut rezultate foarte bune în unitățile sanitare unde a mai fost detașată pentru gestionarea situației: lt.col. Vlase Constantin Marinel ca manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Dl. lt.col. este medic primar, directorul medical al Spitalului Militar din Galați și a participat la două misiuni în Afganistan. Doamna dr. Andoni Bianca Ramona, specialist epidemiolog la Spitalul Militar de Urgență din Focșani. Lt.col. Ciopei Ioan -Cătălin, șeful biroului de planificare logistică al Spitalului Militar din Sibiu, specialist în achiziții”.

Vicepremierul a precizat că rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu a fost de 9,06, iar vineri a ajuns la 8,90 la mia de locuitori.

„Ne așteptăm ca indicele să scadă în continuare pentru a nu fi nevoiți să prelungim sau să extindem măsurile, a afirmat Turcan.

×
Subiecte în articol: raluca turcan