x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un angajat al Primăriei Brăila a fost infectat cu coronavirus. El s-a testat la un laborator privat

Un angajat al Primăriei Brăila a fost infectat cu coronavirus. El s-a testat la un laborator privat

21 Mai 2020   •   16:01
Un angajat al Primăriei Brăila a fost infectat cu coronavirus. El s-a testat la un laborator privat

Un angajat al Primăriei Brăila a fost confirmat cu coronavirus. Testul a fost efectuat într-un laborator privat.
"Angajatul îşi desfăşoară activitatea într-o altă clădire a Primăriei Brăila, iar din data de 11.05.2020, de când s-a simţit rău, este în izolare la domiciliu. Alţi trei colegi sunt în izolare din 08.05.20202 şi din 11.05.2020. Au contactat medicul de familie, pentru a anunţa starea de sănătate. Au primit medicamentaţie pentru problemele medicale semnalate. Colegul a făcut pe propria cheltuială, la un laborator privat, testul pentru COVID-19 şi a fost confirmat pozitiv azi, 21.05.2020", a scris primarul Marian Dragomir, pe Facebook.

Edilul a precizat că procedura de limitare a răspândirii epidemiei a fost respectată la nivelul Primăriei Brăila.

"De la data confirmării, 21.05.2020, toţi colegii de la Direcţia de Strategii vor sta în izolare la domiciliu. Au instalat o aplicaţie pe calculatoarele de serviciu, pentru a putea lucra de acasă şi a avea acces la documente. DSP Brăila va efectua ancheta epidemiologică şi va recolta probe. Voi comunica întotdeauna transparent şi nu voi ascunde niciodată adevărul. Le dorim multă sănătate şi aşteptăm să depăşească această perioadă, pentru a relua activitatea", precizează Dragomir.

Prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, a declarat însă că laboratorul nu a notifict DSP despre recoltarea acestor probe, acest lucru fiind obligatoriu pentru luarea în evidenţă a pacienţilor.

"Angajatul primăriei s-a simţit rău şi a rămas la domiciliu, la recomandarea medicului de familie. Din proprie iniţiativă sau la recomandare, pacientul s-a testat la cerere la un laborator privat, care face teste contra cost, iar rezultatul a venit pozitiv. Doamna dr. Andreea Gavrilescu (epidemiolog DSP Brăila) a demarat ancheta epidemiologică şi a trimis ambulanţa pentru pacient, care va fi internat în spital. I se vor recolta din nou probe, pentru confirmare şi va fi tratat conform procedurilor. Nu este nimic ieşit din comun, doar că laboratorul a omis să notifice DSP despre recoltarea probelor, ceea ce ar fi fost obligatoriu, pentru luarea în evidenţă a pacienţilor. La finalul anchetei vom reveni cu concluzii", a declarat Boboc.

×
Subiecte în articol: coronvirus primaria braila