x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un animal ciudat care seamănă cu o hienă a atacat o stână din Galati

Un animal ciudat care seamănă cu o hienă a atacat o stână din Galati

22 Mai 2020   •   16:45
Un animal ciudat care seamănă cu o hienă a atacat o stână din Galati

Un animal care seamănă cu o hienă a atacat animalele unei stâne din Galaţi şi a fost omorât de ciobani. Apariţia animalului ciudat îi miră pe specialişti, care nu înţeleg cum ar fi putut ajunge o hienă din Africa în sud-estul Europei.

Incidentul s-a produs joi la o stână din nordul judeţului Galaţi.

Animalul ciudat a atacat oile de la o stână şi ciobanii au ripostat, omorându-l cu bâtele.

Ulterior, cadavrul a fost dus în sat, iar localnicii l-au filmat.

„Spălaţi-vă bine pe mâini, e mare băi, au apărut şi din astea pe aici”, spun oamenii care se uită la animalul atârnat de un copac.

Filmarea a ajuns şi la şeful Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, Adrian Alexandru. După ce a analizat imaginile, el a ajuns la concluzia că este vorba despre o hienă, un mascul de mari dimensiuni.

Nimeni nu ştie cum ar putea ajunge un animal din Africa în judeţul Galaţi şi singura variantă plauzibilă este că hiena a evadat de la o grădină zoologică ilegală din Basarabia.

„Am primit un filmuleţ cu o hienă capturată la o stână. Acolo a atacat oi, berbeci, ciobanii au ripostat, au omorât-o. Toată lumea a rămas şocată pentru că nu există asemenea animale în zonă. Părerea mea este că un magnat de peste Prut ar avea o grădină zoologică ilegală, este cel mai plauzibil. La noi nu există aşa ceva, am fi aflat şi nu cred că cineva s-ar încumeta să crească o hienă acasă”, a declarat pentru MEDIAFAX directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, Adrian Alexandru.

Alţi specialişti consideră că animalul este un câine bolnav, dar recunosc că filmarea nu este foarte bună.

„Este un câine cu râie, hienele nu vânează decât în haită, nu ar fi putut supravieţui singură. Hiena are altă structură a capului, e un câine. Şi după morfologia corpului e câine, dar filmarea nu ne ajută foarte mult”, a spus, pentru MEDIAFAX, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban.

Imaginile au fost trimise şi altor specialişti care vor stabili dacă animalul omorât la stâna din Galaţi este o hienă africană.

Mediafax

×
Subiecte în articol: hiena galaţi stana