x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un asistent din Maramureș, a murit după ce s-a infectat cu Sars Cov 2. Bărbatul s-a infectat în spital

Un asistent din Maramureș, a murit după ce s-a infectat cu Sars Cov 2. Bărbatul s-a infectat în spital

17 Noi 2020   •   15:07
Un asistent din Maramureș, a murit după ce s-a infectat cu Sars Cov 2. Bărbatul s-a infectat în spital
Sursa foto: Hepta

Un asistent medical de la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus a murit după ce a luat noul coronavirus. Asistentul bănuia că s-a infectat în spital, după ce a primit o dispoziție ca hainele de acasă și cele de serviciu să fie puse în același loc.

Cazul a fost sesizat de Federația Solidaritatea Sanitară din România: „Un pios omagiu plin de recunoștință pentru Marius Iuga, 51 ani, asistent medical CPU - tampon, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, membru Solidaritatea Sanitară. Colegul nostru a fost diagnosticat pozitiv la COVID-19 în data de 9 noiembrie, iar în 13 noiembrie a început să se simtă rău și a fost internat la Spitalul Orășenesc din Vișeu de Sus și transferat apoi la Spitalul de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rușdea Baia Mare. Duminică starea de sănătate s-a agravat și a necesitat intubare pe secția de ATI”.

Asistentul este al 58-lea deces înregistrat în rândul lucrătorilor din sănătate, șapte decese doar în ultima săptămână, scrie Mediafax

Conform celor de la sindicat, suspiciunea asistentului a fost că s-a infectat chiar în spital, după ce s-a primit o dispoziție ca hainele civile și echipamentul de lucru să fie depozitate în același loc.

„Iată ce a postat Marius Iuga pe contul său personal cu câteva zile în urmă când a aflat că a fost diagnosticat pozitiv ”, transmite Federația Solidaritatea Sanitară din România.

Sindicaliștii așteaptă poziția autorităților, unității sanitare și DSP privind aspectele sesizate public de către asistent despre modul cum s-a infectat.

 

×
Subiecte în articol: asistent mort Sars Cov 2