x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bărbat a împușcat un câine maidanez. În casa acestuia s-au găsit 15 kilograme de muniție

Un bărbat a împușcat un câine maidanez. În casa acestuia s-au găsit 15 kilograme de muniție

15 Feb 2020   •   14:14
Un bărbat a împușcat un câine maidanez. În casa acestuia s-au găsit 15 kilograme de muniție

Un bărbat de 64 de ani, din Fîrtăţeşti, a omorât prin împușcare un câine maidanez care intrase în gospodăria sa. 

Organele de anchetă, care s-au sesizat din oficiu, au găsit la domiciliul bărbatului 15 kilograme de muniţie, respectiv bile metalice şi alte componente folosite la confecţionarea artizanală a cartuşelor.

"Poliţiştii au stabilit că bărbatul ar fi făcut uz de armă, fără drept, asupra unui câine fără stăpân care se afla pe proprietatea acestuia, rezultând decesul câinelui. Bărbatul a motivat că a făcut uz de armă asupra câinelui deoarece acesta, anterior, i-ar fi mâncat mai multe păsări din gospodărie", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţan (IPJ) Vâlcea, Cătălin Udrea.

Bărbatului i-au fost confiscate arma de vânătoare şi toată muniţia.

"Poliţiştii au efectuat un control la domiciliul bărbatului unde au verificat modul de păstrare al armamentului şi muniţiei, fiind descoperită cantitatea de 15 kg de muniţie, respectiv bile metalice, şi alte componente folosite la confecţionarea artizanală a cartuşelor şi 12 cartuşe de vânătoare încărcate artizanal. A fost ridicată în vederea confiscării o armă de vânătoare şi toată muniţia descoperită, iar cadavrul câinelui a fost transportat la sediul D.S.V.S.A. în vederea efectuării unei constatări de specialitate", a adăugat reprezentantul IPJ Vâlcea.

A fost deschis dosar penal pentru infracţiunile de uz de armă fără drept, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: armă ucidere caine maidanez