x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un copil de 3 ani, a ajuns la spital, după ce s-a înecat cu o monedă de 50 de bani

Un copil de 3 ani, a ajuns la spital, după ce s-a înecat cu o monedă de 50 de bani

19 Feb 2021   •   12:49
Un copil de 3 ani, a ajuns la spital, după ce s-a înecat cu o monedă de 50 de bani

Un băiat de 3 ani din comuna Albești, județul Botoșani, a ajuns la spital după ce a înghițit o monedă de 50 de bani.

Potrivit ISU Botoșani, tatăl copilului a observat că băieţelul înghiţise o monedă de 50 de bani, care a rămas blocată în partea superioară a gâtului şi, speriat, a încercat să o scoată el singur. Din cauza lipsei de îndemânare şi a faptului că moneda era intrată în gât destul de adânc, bărbatul a introdus moneda şi mai tare în gâtul copilului, scrie botosani.ro

El a sunat la 112, cerând disperat ajutorul cadrelor medicale.

„În același timp a fost trimisă în întâmpinarea echipajului SAJ și ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD. La sosirea primului echipaj medical, copilul era conștient. La Stăuceni, echipajului Serviciului Județean de Ambulanță i s-a alăturat medicul de pe SMURD - TIM, care a monitorizat starea parientului pe parcursul transportului la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoşani”, a transmis ISU Botoșani.

Conform pompierilor, copilul a ajuns la spital conștient și stabil hemodinamic.

Anul trecut, la Botoșani, 251 de copii au ajuns la spital după ce au înghițit corpuri străine.

Angajații ISU le atrag atenția părinților să nu lase jucării de dimensiuni mici în preajma acetora, dar nici medicamente, țigări, tutun sau baterii.

„Nu lăsați la îndemâna celor mici boabe de mazăre, fasole, porumb, orice fel de semințe (miez sau coji) – copilul mic bagă în gură obiectele mici și riscă să le aspire în căile respiratorii. Nu îi spuneți, niciodată, copilului dumneavoastră că pastilele sunt sau medicamentul sub formă de sirop este ! În lipsa unui adult, ar putea să le caute și să le mănânce/bea. Nu depozitați niciodată medicamente, produse de curățenie sau substanțe chimice în apropierea hranei. Pătrați-le doar în ambalajele originale și asigurați-vă că cel mic nu are acces la ele. Nu lăsați poșeta la îndemâna copilului! Acesta ar putea să găsească în ea obiecte mici precum bomboane, banuți, capace mici. Toate sunt periculoase pentru puști și pot provoca sufocare dacă le-ar înghiți”, sunt o parte din recomandările pompierilor.

×
Subiecte în articol: baiat monedă spital