x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un curier a înscenat că a fost tâlhărit pentru a acoperi o datorie veche

Un curier a înscenat că a fost tâlhărit pentru a acoperi o datorie veche

20 Mar 2021   •   12:00
Un curier a înscenat că a fost tâlhărit pentru a acoperi o datorie veche

Angajatul unei firme de curierat a înscenat că a fost tâlhărit, în Simeria, județul Hunedoara, spunând că a fost atacat cu spray lacrimogen pentru a i se fura suma de 18.000 de lei. În realitate, banii îi trebuiau să acopere o datorie mai veche.

Polițiștii orașului Simeria au fost sesizați vineri seara de un tânăr de 22 de ani, din Deva, angajat al unei firme de curierat, care s-a plâns că, în timp ce se afla în localitatea Săulești, a fost tâlhărit și i-au fost furați peste 18.000 de lei de către persoane necunoscute, care i-ar fi pulverizat în față spray iritant-lacrimogen.

Polițiștii au început cercetări pentru tâlhărie calificată, însă, în urma investigațiilor s-a stabilit că tânărul a mințit.

„Din cercetări, a reieșit faptul că acesta a înscenat furtul sumei de bani respective pentru acoperirea unor datorii mai vechi și a fost ajutat în acest demers de alți trei tineri (doi tineri și o tânără, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani)”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Poliției Hunedoara.

În fața noilor date, polițiștii au schimbat încadrarea juridică și fac cercetări pentru delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Tânărul de 22 de ani a fost reținut, iar după percheziții la el acasă, au fost recuperați 11.000 de lei.

Ceilalți trei tineri, care l-au ajutat să însceneze tâlhăria, sunt cercetați pentru complicitate la delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare. ȘI ei au fost reținuți pentru 24 de ore, atât ei, cât și tânărul de 22 de ani urmând să fie prezentați instanței pentru luarea măsurilor legale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: curier inscenare furt