x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un nou container cu răcire, adus la Morga Sibiu, aglomerată din cauza deceselor de Covid

Un nou container cu răcire, adus la Morga Sibiu, aglomerată din cauza deceselor de Covid

19 Noi 2020   •   10:35
Un nou container cu răcire, adus la Morga Sibiu, aglomerată din cauza deceselor de Covid

Un nou container cu instalație de răcire a fost adus la Morga din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, care nu mai avea locuri din cauza numărului mare de decese ale unor pacienți confirmați cu Covid-19.

Potrivit Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, noul container provine dintr-o sponsorizare de la o persoană fizică, iar instalația de răcire este asigurată de o firmă, scrie Mediafax

„SCJU Sibiu, cu sprijinul autorităților și al comunității, continuă să facă eforturi pentru a gestiona eficient situația generată de răspândirea Covid-19. În acest sens, morga spitalului a fost dotată cu un nou container pentru depozitarea persoanelor decedate. Containerul are o capacitate de 12 locuri, beneficiază de instalație de răcire și îndeplinește condițiile de securitate epidemiologică”, au anunțat joi reprezentanții unității medicale.

Potrivit acestora, noul container va fi folosit în locul celui existent, care nu dispunea de instalație de răcire.

„Celălalt container aflat deja în dotarea serviciului va fi folosit doar în caz de necesitate. Totodată, SCJU Sibiu face demersuri pentru a putea monta o instalație de răcire și în cadrul acestuia”, a mai transmis SCJU Sibiu.

Situația la Sibiu a devenit critică, după ce, în ultima perioadă, au fost zile în care s-au înregistrat între 10 și 15 persoane decedate din cauza coronavirusului.

Clădirea unde funcționează Serviciul de Anatomie Patologică din Sibiu este aceeași cu cea unde funcționează Serviciul de Medicină Legală, o clădire de mici dimensiuni. Surse medicale au declarat că Anatomia Patologică are o capacitate de 10 – maxim 12 locuri.

 

×
Subiecte în articol: container morga sibiu