x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Incendiul din Parcul Național Porțile de Fier din Mehedinți a fost stins

UPDATE Incendiul din Parcul Național Porțile de Fier din Mehedinți a fost stins

17 Iul 2021   •   19:34
UPDATE Incendiul din Parcul Național Porțile de Fier din Mehedinți a fost stins

Incendiul de vegetație din Parcul Natural Porțile de Fier a fost stins. Flăcările au afectat 10 hectare de vegetaţie, transmite ISU Mehedinţi. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de trăsnet.

Pompierii au intervenit, vineri, pentru stingerea focului la vegetaţie uscată şi litieră într-o pădure de răşinoase din Parcul Natural Porţile de Fier, în zona Dubova - Tişoviţa. Intervenția a fost reluată în această dimineață.

"Efectivele au fost suplimentate gradual, în prezent la faţa locului acţionând 17 pompieri din cadrul detaşamentelor Drobeta Turnu Severin şi Orşova, dar şi lucrători ai Ocolului Silvic Orşova. În sprijin a fost solicitat şi un elicopter care efectuează recunoaştere aeriană pentru evaluarea situaţiei", a informat ISU Mehedinţi. 

UPDATE 1 Pompierii din Mehedinți au reluat, sâmbătă dimineața, intervenția în Parcul Național Porțile de Fier. În zonă nu mai există focare aprinse, însă sunt mai multe materiale incandescente care ar putea iniția noi incendii.

În urma recunoașterii efectuate sâmbătă dimineață, pompierii din Mehedinți au constatat că în zona de manifestare a incendiului nu mai sunt focare aprinse, însă există mai multe materiale incandescente care ar putea iniția noi încendii.

„Pentru reducerea riscului de reaprindere a incendiului, pompierii mehedințeni vor interveni și astăzi până la lichidarea în totalitate a tuturor cărbunilor nestinși. Colegii noștri au experiență în astfel de incendii de pădure și se cunoaște că dacă nu se reușește stingerea întregului material incandescent, a cărbunilor formați prin arderea buturugilor, focul se reaprinde”, a transmis sâmbătă ISU Mehedinți.

Pompierii și angajații Ocolului Silvic Orșova au intervenit vineri pentru stingerea incendiului izbucnit în pădurea de rășinoase din Parcul Natural Porțile de Fier.

Autoritățile au chemat în sprijin un elicopter. După recunoașterea aeriană, s-a observat că incendiul se manifesta pe două părți ale versantului, în partea superioară. Accesul pompierilor a fost îngreunat din cauza terenului accidentat, unele focare nefiind accesibile pe jos.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Un incendiu de vegetație a izbucnit în Parcul Național Porțile de Fier, în județul Mehedinți. Este afectată o suprafață de 5-6 hectare, iar autoritățile au chemat în sprijin un elicopter.

Potrivit ISU Mehedinți, pompierii intervin vineri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și litieră într-o pădure de rășinoase din Parcul Natural Porțile de Fier, zona Dubova - Tișovița.

Din primele estimări, incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 5 - 6 hectare.

Efectivele de intervenție au fost suplimentate gradual. În prezent, la fața locului acționează 17 pompieri din cadrul Detașamentelor Drobeta Turnu Severin și Orșova, dar și lucrători ai Ocolului Silvic Orșova.

Autoritățile au solicitat în sprijin și un elicopter care va efectua o recunoaștere aeriană pentru a evalua situația.

Mediafax

×