x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Peste 200 de persoane sinistrate în Alba din cauza inundațiilor. Ce spune Florin Cîțu

UPDATE Peste 200 de persoane sinistrate în Alba din cauza inundațiilor. Ce spune Florin Cîțu

17 Iul 2021   •   15:48
UPDATE Peste 200 de persoane sinistrate în Alba din cauza inundațiilor. Ce spune Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat că este informat permanent despre situația din județul Alba, unde au avut loc inundații, iar guvernul va asigura orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate.

„Am fost permanent informat despre situația inundațiilor din județul Alba, prin Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne. Am discutat atât cu ministrul de Interne, Lucian Bode, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Majoritatea familiilor evacuate din zona Roșia Montană s-au întors la casele lor. Se lucrează la deblocarea Drumului 74A, dar în același timp există trei rute alternative pentru a ajunge în zonă”, a scris Cîțu, pe Facebook.

Premierul a mai spus că așteaptă ca prefectul județului Alba să facă o evaluare a pagubelor.

„Guvernul va asigura imediat orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectați”, a mai spus Florin Cîțu.

ȘTIRE INIȚIALĂ Peste 200 de persoane din localitatea Dăroaia, județul Alba, și-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în căminul cultural din Roșia Montană, după ce casele le-au fost inundate sau avariate din cauza unei alunecări de terenn.

Potrivit ISU Alba, în urma ploilor de vineri seara, Drumul Național 74 Cărpiniș (Abrud)- Câmpeni a fost blocat pe aproximativ 300 de metri de aluviuni și o alunecare de teren.

În orașul Abrud, au fost inundate 3 case, un subsol, iar o stradă a fost blocată de capacii căzuți. În satul Valea Săliștii, 4 case au fost inundate, în comuna Horea o casă, în satul Roșia Montană a fost avariată o casă, alte două au fost inundate, iar un drum a fost colmatat. Au mai fost inundate case în satele Curături, Gura Roșiei și Cărpiniș.

În satul Dăroaia, au fost inundate 72 de case, dintre care una este distrusă și 16 au fost avariate în urma unei alunecări de teren.

„208 (135 adulți și 73 copii) persoane cazate temporar în cursul nopții la Căminul cultural din localitatea Roșia Montană. 40 de persoane s-au autoevacuat la rude sau vecini în zone neafectate”, a transmis sâmbătă ISU Alba.

Alte case și drumuri au fost afectate de inundații în localitățile Sohodol, Poiana Sohodolului, Gura Sohodolului și în comuna Șugag.

De asemenea, au fost avariate 8 linii de medie tensiune, 106 posturi de transformare, fiind afectați 7.429 de abonati.

Conform pompierilor din Alba, au fost raportate mai multe autoturisme luate de ape pe raza localităților afectate de inundații din județul Alba, dar nu s-au înregistrat victime.

În intervențiile care au avut loc au fost antrenați angajați ai ISU, ai Jandarmeriei, Poliției, Serviciului de Gospodărire a Apei și ai Salvamont.

Mediafax

×
Subiecte în articol: inundatiii florin citu