x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vaccinare și gastronomie în parcarea Pavilionului Muzeal Multicultural din Sibiu

Vaccinare și gastronomie în parcarea Pavilionului Muzeal Multicultural din Sibiu

03 Iun 2021   •   14:59
Vaccinare și gastronomie în parcarea Pavilionului Muzeal Multicultural din Sibiu

Persoanele care se vor vaccina vineri și sâmbătă la centrul de vaccinare amenjat în parcarea Pavilionului Muzeal Multicultural din Sibiu vor avea acces gratuit la Muzeul Astra. Instituția găzduiește demonstrații culinare și meșteșugărești.

Un centru cu două linii de vaccinare va fi deschis sâmbătă și duminică în parcarea din fața Pavilionului Muzeal Multicultural, la intrarea principală în Muzeul în aer liber. Vaccinurile vor fi administrate de medicii de la Centrul de Vaccinare din Șelimbăr, iar dozele, Pfizer și Johnson&Johnson, vor fi asigurate de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

„Sunt bucuroasă și mândră deopotrivă de faptul că instituțiile din subordinea Consiliului Județean Sibiu au dat dovadă de responsabilitate și s-au alăturat Maratonului de Vaccinare - Pune umărul pentru județul Sibiu! De data aceasta cultura pune umărul la efortul comun de a reveni la o viață normală. Muzeul Astra, una dintre emblemele județului, își dorește ca vizitatorii să îi fie alături în aceast maraton al responsabilității”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Vineri și sâmbătă la Muzeul Astra vor avea loc demonstrații culinare cu degustare de tocană și ciorbă de oaie la ceaun, scrumbie afumată/ marinată, ciorbă de pește lipovenească și sirop de muguri de brad, preparate la ceaun.

De asemenea, trei meșteri tradiționali (Adrian Coman, Andrei Buda și Camelia Szekely) vor confecționa opinci, podoabe din metal și săpunuri naturale, într-o serie de ateliere meșteșugărești care vor da startul activităților programate pentru Ziua Universală a Iei din acest an. Atmosfera va fi întreținută de trupa Hanu’ și Romulus Cipariu cu al său țambal, în zona Târgului de Țară.

„Este un vaccin numit cultură. Am acceptat lupta și ne-am adaptat la ea. Am sperat la normalitate și acum ni se dă o șansă. Muzeul Astra înseamnă aer liber, înseamnă noblețe, înseamnă tradiție, înseamnă cultură. Înseamnă sănătate prin responsabilitate”, a declarat Ciprian Ștefan, managerul Muzeului Astra.

Persoanele care se vor vaccina vor avea intrarea gratuită în muzeu în ziua în care le-a fost administrat vaccinul.

Mediafax

×