x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vâlcea: Amenzi de 77.000 de lei pentru firme care cazează și hrănesc persoane în carantină

Vâlcea: Amenzi de 77.000 de lei pentru firme care cazează și hrănesc persoane în carantină

01 Mai 2020   •   20:48
Vâlcea: Amenzi de 77.000 de lei pentru firme care cazează și hrănesc persoane în carantină

Mai multe pensiuni și o firmă de catering din județul Vâlcea, care ofereau cazare și hrană pentru persoane aflate în carantină, au fost amendate de inspectorii de la Protecția Consumatorului, care au găsit mizerie, produse expirate și pereți și hote cu urme de grăsime.

Potrivit unui comunicat la Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), inspectorii au verificat joi unitățile care asigură servicii de cazare și catering pentru persoanele aflate în carantină instituționalizată, în județul Vâlcea.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au aplicat amenzi în valoare totală de 77.000 lei. Una dintre pensiuni a primit interdicție de a folosi camerele în care au fost găsite nereguli până la remedierea acestora, iar o alta a fost închisă pentru șase luni.

La o firmă de catering, inspectorii au constatat nerespectarea condițiilor de depozitare a alimentelor, folosirea de materii prime cu durata valabilității depășită, schimbarea stării termice a produselor și condiţii igienice necorespunzătoare, „respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: amenzi carantina