x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Zeci de autoturisme hibrid pentru instituţiile din subordinea Municipalităţii

Zeci de autoturisme hibrid pentru instituţiile din subordinea Municipalităţii

24 Ian 2020   •   17:54
Zeci de autoturisme hibrid pentru instituţiile din subordinea Municipalităţii

Un număr de 21 de autoturisme hibrid vor fi date în administrarea instituţiilor de utilitate publică şi interes local ale Municipiului Bucureşti, conform unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei din 29 ianuarie a Consiliului General al Capitalei.


Acestea vor fi repartizate: Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti (şase autoturisme), Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Centrului pentru Tineret, Centrului pentru Seniori, Asociaţiei Centrul Municipal pentru Dialog (câte două), Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, Bibliotecii Metropolitane, Teatrului Dramaturgilor Români, Centrului Militar Zonal, Serviciului Probleme Speciale (câte una).

Pe de altă parte, cinci autoturisme Dacia Duster de la Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti urmează să fie date în administrare către Primăria Capitalei.

"În concordanţă cu Acordul privind implementarea măsurilor din Planul Integrat de Calitate a Aerului (PICA) în Municipiul Bucureşti, plan care prevede Măsura N. 10 - Modernizare parc auto persoane juridice şi instituţii, plan întocmit în conformitate cu prevederile Directivei 2008/50/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 21 mai 2018, privind calitatea aerului şi un aer mai curat pentru Europa, Municipiul Bucureşti a lansat în anul 2018 procedura de achiziţie a 21 de autoturisme Toyota Yaris Hybrid, finalizată în anul 2019", se arată în referatul de aprobare.

Conform aceluiaşi document, autoturismele hibrid au emisii reduse de poluanţi şi costuri reduse de exploatare şi întreţinere, fiind şi mai silenţioase. AGERPRES

×
Subiecte în articol: autoturisme hibrid