x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Zona Unirii va fi destinată distracției și recreerii. Consiliul General al Capitalei a aprobat proiectul

Zona Unirii va fi destinată distracției și recreerii. Consiliul General al Capitalei a aprobat proiectul

18 Iun 2020   •   14:36
Zona Unirii va fi destinată distracției și recreerii. Consiliul General al Capitalei a aprobat proiectul

Consiliul General al Municipiului București a adoptat, joi, proiectul prin care zona cuprinsă între Splaiul Independenţei şi bulevardul Libertăţii - "Promenada cu Fântâni" va fi destinată pentru odihnă, recreere şi pentru organizarea de evenimente.

Aici vor fi admise numai funcţiuni specifice loisirului sau destinate utilizării publice: mobilier urban, amenajări pentru promenadă, recreere şi odihnă, pentru organizare ocazională de construcţii detaşabile temporare pentru alimentaţie publică şi terase de vară, expoziţii şi activităţi culturale.
    
Administraţia Străzilor Bucureşti va elabora, prin decizia directorului general, procedura de implementare a acestor activităţi, în colaborare cu Direcţia Generală de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului şi asociaţiile de profil.

Măsura este propusă în contextul necesităţii unor condiţii socio-economice care să diminueze criza generată de pandemie.  

"Fiind un reper important de la nivelul oraşului, având o lăţime considerabilă a părţii pietonale şi beneficiind de prezenţa vegetaţiei şi a fântânilor, bulevardul are potenţial de a deveni un spaţiu public important, acesta nefiind folosit la potenţialul său din punct de vedere socio-economic.  

Prin acest proiect se urmăreşte, pe de o parte, creşterea calităţii mediului ambient, sporirea gradului de confort pentru petrecerea timpului liber în mod civilizat şi agreabil, cât şi relansarea microeconomiei bazate pe exercitarea activităţii de comercializare de produse alimentare şi nealimentare.

Din punct de vedere cultural, proiectul sprijină organizarea de evenimente culturale, expoziţii", se arată în proiect.

×