x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 10 reacții adverse de coagulare a sângelui după imunizarea cu AstraZeneca, în curs de investigare în România

10 reacții adverse de coagulare a sângelui după imunizarea cu AstraZeneca, în curs de investigare în România

16 Mar 2021   •   16:48
10 reacții adverse de coagulare a sângelui după imunizarea cu AstraZeneca, în curs de investigare în România
Sursa foto: Hepta

10 reacții adverse de coagulare a sângelui după imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca sunt în curs de analiză în România, majoritatea fiind raportate în perioada 11-14 martie, a anunțat, marți, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

„Este o comisie de medici care ia legătura cu persoanele care au raportat aceste reacții adverse. Sunt toate raportate de persoane vaccinate, nu de personal medical, se ia legătura cu persoana respectivă și se investighează, se cer mai multe detalii pentru a evalua dacă respectiva situație a fost sau nu ivestigată medical, dacă s-a rezolvat sau nu s-a rezolvat. Este un protocol pe care îl cunosc foarte bine colegii mei de la Agenția Națională a Medicamentului și de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile", a explicat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că există o procedură „care se respectă în cazul tuturor reacțiilor adverse raportate la Agenția Națională a Medicamentului, nu doar pentru vaccinuri, ci pentru orice tip de medicament".

În total, peste 30 de reacții adverse la vaccinurile împotriva COVID-19 sunt în curs de investigare, la nivel național.

×