x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 13 ani de la tragedia de la Mihailești în care doi jurnaliști ai Antenei 1 au pierit. Bilanțul final, 18 morți și 10 răniți

13 ani de la tragedia de la Mihailești în care doi jurnaliști ai Antenei 1 au pierit. Bilanțul final, 18 morți și 10 răniți

24 Mai 2017   •   18:13
13 ani de la tragedia de la Mihailești în care doi jurnaliști ai Antenei 1 au pierit. Bilanțul final, 18 morți și 10 răniți
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Era ora 17 iar zgomotul asurzitor al unei explozii a sfâșiat aerul în apropierea localității Mihăilești. A fost momentul în care 18 oameni au murit, printre ei și jurnaliștii Elena Popescu și Ionuț Ovidiu Barbu dela Antena 1.

Explozia a avut o forță extraordinară întinzându-se pe aproape un kilometru. În urmă a lăsat un crater enorm, oameni sfârtecați iar răniții se auzeau jelind.

Un TIR, care transporta azotat de amoniu si care a derapat, a explodat,  ucigand 18 persoane, intre care sapte pompieri, doi cei doi jurnalisti de la Antena 1, iar restul sateni sau participanti la trafic. Pe lângă cei 18 răpuși de forța deflagrației, alți 10 oameni au fost răniți, unii extrem de grav.

In dimineata zilei, la ora 4:56, camionul firmei Mihtrans din judetul Dolj, incarcat cu azotat de amoniu granulat, a derapat, s-a rasturnat si a luat foc iar după aproape o oră s-a produs nefasta explozie. Craterul avea un diametru de 40 de metri si o adancime de 10 metri.
Cu o grabă curioasă în zilele urmatoare, autoritatile au asfaltat craterul care a rezultat in urma exploziei puternice, netinand cont de faptul ca operatiunea de strangere a probelor nu se incheiase. Reporterii Jurnalului National au reusit sa recupereze caseta filmata de Ionut Barbu. Au fost salvate doar 27 de secunde care aveau sa desparta viata de moarte. Imaginile teribile a reprezintat cea mai puternica proba in ancheta tragediei de la Mihailesti.

×