x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 20% din angajaţii Fiscului, pe făraş

20% din angajaţii Fiscului, pe făraş

27 Apr 2011   •   13:31
20% din angajaţii Fiscului, pe făraş
Sursa foto: Dragos Stoica /Jurnalul National
162609-.jpgPrincipalii vizaţi sunt cei de la administraţiile financiare. În prima etapă vor fi închise o treime din administraţiile financiare, urmând ca, până la finalul lui 2012, să rămână doar 41 de adiministraţii financiare judeţene şi 8 regionale.

"ANAF va intra în restucturare dar şi realocare. Mutăm unde e nevoie, reducem personalul de la ghişee pentru că mergem pe varianta online a declaraţiilor. Dacă vom aplica un sistem integrat 20% ar trebui redirecţionat spre sectorul privat. Din 30.000 cam 20%", a declarat Gheorghe Ialomiţeanu, ministrul Finanţelor.

La rândul său, preşedintele ANAF, a declarat că în urma regionalizării administraţiei fiscale, câteva mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă. El a explicat că vor dispărea administraţiile fiscale ineficiente.

"Nu ştiu dacă suntem mulţi sau puţini, cred însă că nu suntem bine repartizaţi, adică suntem foarte puţini pe inspecţie fiscală şi foarte mulţi pe evidenţă plătitori. Avem prea multe administraţii fiscale în ţară. Parte din personal va fi redirecţionat pe domeniile sensibile, pe control, inspecţie, iar o parte vor pleca acasă. În etapa a doua şi a treia va trebui să se ajungă la o regionalizare. Vom avea 8 administraţii regionale şi 41 de administraţii judeţene", a declarat Sorin Blejnar, şeful ANAF.

×
Subiecte în articol: anaf